MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Sałatka nicejska (z bobem)

Forma potrawy: Sałatki

 
15 dag młodego bobu
2 jajka
papryka
pomidor
ogórek zielony
czarne oliwki
młoda cebula
filety z anchois (niekoniecznie)
zielona pietruszka
 
Sos vinaigrette:
sól
sok cytrynowy
oliwa
czosnek
pieprz
 

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka z kabaczków lub cukinii

Forma potrawy: Sałatki

500 g kabaczków lub cukinii
150 g jabłek
100 g kwaszonego ogórka
150 g sosu majonezowego
sól, cukier
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
koperek

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Surówka z brokułów z jabłkiem

Forma potrawy: Sałatki

30 dag brokułów
sól
kilka rzodkiewek
2 czerwone papryki
1 jabłko
1 jajo ugotowane na twardo
2 łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek)
1/2 szklanki majonezu
sok z cytryny
cukier
pieprz

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka z ogórków do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatki

4 ogórki kwaszone
duża cebula
jabłko
2-3 łyżki oleju
cukier
sól

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatki

25 dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól

Do podania:
pieczywo

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka z dyni z marchewką i jabłkiem

Forma potrawy: Sałatki

250 g dyni
2–3 marchewki
2–3 jabłka
śmietana lub sos majonezowo-jogurtowy, lub sos curry
przyprawy do smaku

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Surówka z marchwi i ogórka

Forma potrawy: Sałatki

2 marchewki
cebula
3 ogórki kiszone
jabłko
pęczek siekanego koperku
pół żółtej papryki
2 łyżki oliwy
kilka listków sałaty dla ozdoby

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

430 g białej fasoli konserwowej
430 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30 ml oliwy z oliwek
30 g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225 g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Do podania:
świeże pieczywo

Sałatki z owoców » zobacz przepis