Forma potrawy: Sałatki
główka sałaty
1 avocado
mało owoc granatu
pół czerwonego grejpfruta
2-3 plasterki szynki
pół strąka czerwonej papryki
pół cytryny
sól
biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Sałatę podzielić na pojedyncze liści, dokładnie opłukać i osuszyć.
Grefjpfruta obrać, oddzielić białe błonki, pokroić na plasterki.
Avocado umyć, obrać ze skórki, usunąć pestkę, pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, usunąć nasionka, pokroić w kostkę.
Granat umyć, pokroić na połowę, wyjąć nasionka i oddzielic błonki.
Plastry szynki pokroić na paski.
Rozdrobnione składniki wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
Forma potrawy: Sałatki
całe avocado ze skórką
liście sałaty
pomidor
sól, pieprz
Do przybrania:
zielony ogórek
Forma potrawy: Sosy
2 duże dojrzałe avocado
200 ml jogurtu
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka oliwy
łyżka drobno pokrojonej zielonej pietruszki
4 łyżki soku cytrynowego
cukier, sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
owoc avocado (niezbyt miękki)
chleb
masło
cebula
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
2 avocado
100 ml wywaru mięsnego
1 łyżeczka żelatyny
80 ml śmietanki kremowej
sok z 1 cytryny
4 duże krewetki
sól, pieprz
Do przybrania:
zielona pietruszka, koperek