1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75ml brandy
Wszystkie owoce dokładnie umyć.
Z arbuza i melona usunąć pestki. Z miąższu wyciąć kulki łyżeczka paryską.
Łyżką stołową wyrównać wnętrze arbuza uważając, aby nie uszkodzić brzegów i skóry, gdyż łupina arbuza będzie służyć za miskę do sałatki.
Obrać brzoskwinie i gruszki. Usunąć z nich pestki. Łyżeczką paryską wyciąć kulki.
Do dużej miski wycisnąć sok z 1/2 cytryny, dodać 2 łyżki cukru i 75 ml brandy. Włożyć kulki z owoców i winogrona. Delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Przed podaniem przełożyć owoce do wydrążonego arbuza.