MENU
ZWIŃ MENU

Papryka z cebulą w słoikach

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

1,5 kg cebuli
1,5 kg papryki
5 ostrych papryczek
1 litr winnego octu
2,5 szklanki cukru
2 łyżki soli

Przyrządzanie

Zagotować ocet, dodać cukier i sól, wymieszać.

Dodać pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem gotować 15 minut.

Gorące nakładać do słoików, szybko zakręcić i odstawic do ostudzenia - wtedy nie wymaga to pasteryzowania.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne

1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku

Czerwona papryka w oliwie

Forma potrawy: Przetwory

papryka
oliwa
opcjonalnie czosnek

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Leczo z cukinii lub kabaczka

Forma potrawy: Dania główne, Przetwory


cukinia
cebule
pomidory i/lub koncentrat pomidorowy
kiełbasa lub kawałki mięsa
świeża papryka