cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono cynamon (laska cynamonu)

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
1kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg fasolki szparagowej
0,5kg młodych marchewek
0,5kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól
» zobacz przepis

Gruszki z imbirem

Forma potrawy: Przetwór
2kg gruszek twardych i mało dojrzałych
goździki
5dag korzenia imbiru świeżego
kawałek laski cynamonu (ok. 10 cm)
750-800ml ( 3 szklanki) octu winnego białego
750-800ml wody
50dag cukru
skórka z cytryny pokrojona w cieniutkie paski
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, świeżo startej
» zobacz przepis

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis

Galaretka mirabelkowa z imbirem

Forma potrawy: Przetwór
śliwki mirabelki
żelfix dr'a Oetkera
cukier
cynamon
mielone goździki
mielony imbir lub imbir swieży
» zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon
» zobacz przepis

Przetwór z czereśni na ostro

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg jasnych czereśni
 
Zalewa:
0,5 szkl. białego wytrawnego wina
0,25 szkl. białego octu winnego
2 łyżki miodu
2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
3 goździki
2 cm kory cynamonowej
6 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
1 szklanka cukru
0,5 łyżeczki soli
» zobacz przepis

Marynowane czereśnie

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250ml wina białego wytrawnego
cynamon
czereśnie z ogonkami (jasne)
3-4 łyżki miodu
400g cukru
5 szt. goździków
5 szt. ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
125ml octu winnego 6%
» zobacz przepis

Chutney pomidorowy z jabłkami

Forma potrawy: Przetwór
kg dojrzałych pomidorów
50dag kwaśnych jabłek
25dag białej cebuli
6 ząbków czosnku
kawałek świeżego imbiru
12dag rodzynek
2 małe ostre papryczki
mały kawałek cynamonu
łyżka ziaren gorczycy
1-2 łyżeczki zielonego pieprzu
pół łyżeczki soli
30dag brązowego cukru
półtorej szklanki czerwonego octu winnego
» zobacz przepis

Marynaty z dyniowatych z imbirem i pietruszką

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni/kabaczka/cukinii/patisona
zalewa:
2 szklanki octu winnego 5% (najlepiej imbirowego)
pól łyżki cynamonu
pól łyżki imbru w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka natki pietruszki
pól łyżeczki soli
pól łyżki ziaren pieprzu i 10-12 goździków
» zobacz przepis

Czosnek w marynacie

Forma potrawy: Przetwór
1kg czosnku
sól
Na zalewę:
1 szkl. octu
1 szkl. wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
ziarna pieprzu
ziele angielskie
liście laurowe
» zobacz przepis

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
2kg dojrzałych gruszek
30dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250ml octu winnego
20dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.