cojemy.pl > Przetwory > Przepisy na potrawy > Strona numer 10

Przepisy na przetwory


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami

Ogórki kiszone

Forma potrawy: Przetwór
ogórki
na 10 litrów wody, 40dag soli + 10dag cukru
czosnek
koper
chrzan
liście wiśni
kawałek liścia z czarnej porzeczki
listek selera
pół liścia z dębu
» zobacz przepis

Galaretka mirabelkowa z imbirem

Forma potrawy: Przetwór
śliwki mirabelki
żelfix dr'a Oetkera
cukier
cynamon
mielone goździki
mielony imbir lub imbir swieży
» zobacz przepis

Fasola szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Fasolka szparagowa 1,5 kg.
Cukier 3 płaskie łyżki
Ocet 10% 3/4 szklanki
Sól 1/2 łyżki
Woda 3 1/2 szklanki
Chrzan, koper
» zobacz przepis

Dżem dyniowo-jabłkowy

Forma potrawy: Przetwór
dynia,
kwaśne jabłka,
ew. sok z cytryny, cukier
» zobacz przepis

Kompot z dyni

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 10% 1/2 szklanki
Cukier 10 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 1 l.
Goździki 8-10 szt.
» zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon
» zobacz przepis

Czarne oliwki marynowane

Forma potrawy: Przetwór
4-5 słoików czarnych oliwek
ok. 1 l oliwy extra vergine
3-4 ostre papryczki
główka obranego czosnku
5-6 liści laurowych
świeży tymianek
świeży rozmaryn
» zobacz przepis

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
2kg dojrzałych gruszek
30dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250ml octu winnego
20dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli
» zobacz przepis

Chutney brzoskwiniowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
1kg brzoskwin
200g cebuli
1 łyżeczka soli czosnkowej
100g rodzynek
200ml octu winnego
1 opakowanie cukru żelującego
1 łyżeczka gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka curry
» zobacz przepis

Chutnej śliwkowo-gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu
1/2 łyżeczki kolendry
szczypta pieprzu cayenne
375 ml. czerwonego wina
1/2kg poćwiartowanych soczystych gruszek
4-6 łyżek octu
3-4 łyzki cukru
sól
» zobacz przepis

Chrzan tarty w słoikach

Forma potrawy: Przetwór
50 dag. chrzanu w korzeniu
2-3 łyżki gęstej śmietany
cukier, ocet, sól
» zobacz przepis

Buraki z papryką

Forma potrawy: Przetwór
6kg buraków
2kg papryki
7 dużych cebul

Zalewa:
1 szkl. wody
1 1/2 szklanki octu
2 płaskie łyżki soli
1 1/2 szklanki cukru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.