cojemy.pl > Przetwory > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przepisy na przetwory


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami

Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
500g borówek albo żurawin
750g cukru
» zobacz przepis

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
500g kwaśnych jabłek
700g cukru
kilka goździków
mielony cynamon
» zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwór
dynia
żurawina
cukier
» zobacz przepis

Dynia marynowana po śląsku

Forma potrawy: Przetwór
dynia
2 szklanki wody
niepełna szklanka octu 6%
10g soli
50g cukru
kilka goździków
kawałek laski cynamonu
listki estragonu lub rozmarynu
» zobacz przepis

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
1kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Dynia marynowana 2

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni oczyszczonej ze skóry i pestek
1kg cukru
1 szklanka wody
10–15 goździków
30–50g imbiru
ocet winny
» zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
500g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Konfitura prababci z dyni

Forma potrawy: Przetwór
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru
» zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwór
1kg cukinii
0,75 litra wody
30g soli
10g cukru
10g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100g cebuli
listek laurowy
» zobacz przepis

Cukinia kiszona

Forma potrawy: Przetwór
cukinie
woda
sól
» zobacz przepis

Chutney z dyni, moreli i rodzynek

Forma potrawy: Przetwór, Sos
1kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250g cukru trzcinowego
70ml octu winnego
» zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
400g dyni
300g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250ml octu
200g brązowego cukru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.