cojemy.pl > Przetwory > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Przepisy na przetwory


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg fasolki szparagowej
0,5kg młodych marchewek
0,5kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól
» zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwór
0,25 litra wody
0,75kg cukru
1 cytryna
1kg pigwy
50g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki
» zobacz przepis

Papryka z cebulą w słoikach

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg cebuli
1,5kg papryki
5 ostrych papryczek
1 litr winnego octu
2,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
fasolka szparagowa
pieprz
ziele angielskie
ząbki czosnku
liście laurowe

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1-2 łyżki soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
20dag cebuli
20dag marchwi
100ml oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
liść lurowy
1/2 litra przecieru pomidorowego
» zobacz przepis

Marynaty z dyniowatych z imbirem i pietruszką

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni/kabaczka/cukinii/patisona

zalewa:
2 szklanki octu winnego 5% (najlepiej imbirowego)
pól łyżki cynamonu
pól łyżki imbru w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka natki pietruszki
pól łyżeczki soli
pól łyżki ziaren pieprzu i 10-12 goździków
» zobacz przepis

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg papryki

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)

Forma potrawy: Przetwór, Inna potrawa
3kg śliwek
1kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości
» zobacz przepis

Kompot z gruszek

Forma potrawy: Przetwór, Napój
1 kg. dojrzałych, twardych gruszek
20dag cukru
3 szkl. wody
anyż gwiazdkowy
cynamon
» zobacz przepis

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwór
1kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe
» zobacz przepis

Marynowana fasolka szparagowa

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
fasolka szparagowa
ząbek czosnku na 1 słoik
gałązka kopru na 1 słoik
ocet
1 łyżeczka cukru i 1/2 łyżeczki soli na każdą szklankę octu
opcjonalnie czerwona papryka
» zobacz przepis

Chutney pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
kilogram pomidorów
250g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.