cojemy.pl > Przetwory > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przepisy na przetwory


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory ze śliwek bez cukru
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g wątroby wieprzowej
800g schabu karkowego bez kości
200g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500ml bulionu
20g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony
» zobacz przepis

Przystawka z moreli marynowanych

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg moreli
1 łyżka miodu
2 szklanki cukru
4-5 goździków
2-3 ziarnka pieprzu i ziela angielskiego
1/2 szklanki octu
» zobacz przepis

Sos z cukinii (relish)

Forma potrawy: Przetwór, Sos
10 szklanek startego miąższu cukinii, bez skórki i pestek
4 szklanki posiekanej cebuli
3 łyżki soli
3 szklanki papryki pokrojonej w kostkę
4 szklanki cukru
2 łyżki soli selerowej
2 łyżki maki ziemniaczanej
2 i 1/2 szklanki octu
1/2 łyżki gałki muszkatołowej
1/2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
1/2 łyżki zmielonej gorczycy
1/2 łyżki kurkumy
» zobacz przepis

Marmolada z dyni, jabłek i borówek

Forma potrawy: Przetwór
500g oczyszczonej dyni
1,5kg jabłek
500g borówek (ewentualnie przemrożonej jarzębiny albo żurawiny)
cukier do smaku (100–250 g)
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwór
500g zmiksowanego miąższu dyni
500g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i moreli

Forma potrawy: Przetwór
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwór
500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-bananowa

Forma potrawy: Przetwór
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg dyni
1kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki
» zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50ml soku z cytryny
500g cukru żelującego
» zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.