cojemy.pl > Przekąski lub przystawki > Przekąski lub przystawki z grzybami > Przepisy na potrawy

Przekąski lub przystawki z grzybami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Przekąski lub przystawki z alkoholem Przekąski lub przystawki z grzybami Przekąski lub przystawki z innymi składnikami Przekąski lub przystawki z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przekąski lub przystawki z mięsem Przekąski lub przystawki z nabiałem oraz jajami Przekąski lub przystawki z napojami Przekąski lub przystawki z owocami Przekąski lub przystawki z pieczywem Przekąski lub przystawki z przyprawami Przekąski lub przystawki z rybami i owocami morza Przekąski lub przystawki z sosami Przekąski lub przystawki z słodyczami Przekąski lub przystawki z warzywami
Przekąski lub przystawki z boczniakami Przekąski lub przystawki z borowikami Przekąski lub przystawki z drożdżami Przekąski lub przystawki z grzybami suszonymi Przekąski lub przystawki z gąskami Przekąski lub przystawki z kozakami Przekąski lub przystawki z kurkami Przekąski lub przystawki z maślakami Przekąski lub przystawki z pieczarkami Przekąski lub przystawki z podgrzybkami Przekąski lub przystawki z prawdziwkami Przekąski lub przystawki z rydzami Przekąski lub przystawki ze smardzami

Kolorem zielonym zaznaczono grzyby

Sałatka z solonych grzybów

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
30dag grzybów solonych lub marynowanych
3 kartofle ugotowane w mundurkach
1 cebula
4 pomidory
15dag korniszonów
3 jaja ugotowane na twardo
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżki oliwy
1/3 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki kminku
łyżka siekanego koperku
łyżka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz
» zobacz przepis

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz
» zobacz przepis

Grzyby panierowane

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
15dag grzybów suszonych (lub 50dag świeżych)
5dag mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
7dag bułki tartej
1/4 szklanki oleju
sól, pieprz
» zobacz przepis

Grzyby kiszone

Forma potrawy: Inna potrawa, Przetwór, Przekąska lub przystawka
5kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli
» zobacz przepis

Kabaczki lub cukinie nadziewane inaczej

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
1kg kabaczków lub cukinii
150g ryżu lub kaszy jęczmiennej
350g grzybów lub 300g mięsa wieprzowego
80g cebuli
60g tłuszczu
1 jajo
sól, pieprz
20g mąki
150g śmietany
zielenina
» zobacz przepis

Grzyby z pasztetem

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
12 dużych grzybów np. pieczarek, kozaków lub prawdziwków
sok z 1 cytryny
350g pasztetu
Do przybrania:
ćwiartku plastrów pomarańczy
pomidory pokrojone na cząstki
gałązki zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Mus z grzybów

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
30g suszonych borowików
300g pieczarek
100ml śmietanki kremowej
300ml wywaru mięsnego
15g żelatyny
80ml madery (rodzaj wina)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki
sól, pieprz
Do przybrania:
100g kurek lub smardzów
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
» zobacz przepis

Grzyby duszone zapiekane z kartoflami

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
400g swieżych prawdziwków lub maślaków
300g kartofli
1 cebula
2 pomidory
2 łyżki siekanego koperku
50ml oliwy
40g masła
100ml śmietany
2 liście laurowe
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bób z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag bobu
30dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane, Przekąska lub przystawka
4 duże cebule
100g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200g bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Smażone grzyby suszone

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
16 kapeluszy suszonych prawdziwków o średnicy 3-4 cm.
3 szklanki mleka
2 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
4 łyżki mąki
natka pietruszki
olej do smażenia
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.