cojemy.pl > Przekąski lub przystawki > Cebule nadziewane pieczarkami

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kukurydzą i pomidorem, bez czosnku

Cebule nadziewane pieczarkami

Formy potrawy: inna potrawa, przekąska lub przystawka, zapiekane, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

4 duże cebule
100g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200g bulionu
sól, pieprz

Przyrządzanie

Cebulę obrać, gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Ostudzić i wydrążyć pozostawiając 3 zewnętrzne warstwy.
 
Wydrążony miąższ i pieczarki drobno posiekać, następnie podsmażyć na maśle. Wymieszać z tartą bułką, sola i pieprzem. Mieszanką wypełnić cebule.
 
Cebule ułożyć w garnku, podlać bulionem, polać masłem. Zapiekać przez 40 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury  180 st. C.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bulion, Bułka tarta, Cebula, Masło, Pieczarki, Pieprz, Sól kuchenna

Podobne przepisy

Tagine z kurczaka, rodzynków i migdałów

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak (ok. 1,5 kg)
2 łyżki oliwy
1/4 łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka cynamonu
2 cebule
200ml wody
sól, pieprz
60g obranych migdałów.

Sos rodzynkowy:
3-4 cebule
30-60g rodzynków
masło
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki cukru
1 łyżka wody
» zobacz przepis

Cebulowe pierścienie z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Przekąska lub przystawka
cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz
» zobacz przepis

Mintaj zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
80dag mintaja (morszczuka, halibuta)
2 duże cebule czerwone
2 łyżki mąki
łyżka soku z cytryny
3-4 łyżki oleju
łyżka masła
szklanka śmietany
jajo
po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku, i startego rozmarynu
natka pietruszki lub koperek
szczypta cukru
sól
pieprz
» zobacz przepis

Patelnia meksykańska

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry
» zobacz przepis

Cukinia zapiekana na rumiano

Forma potrawy: Zapiekane
500g cukinii
sól
2 cebule
100g gotowanej szynki
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
pieprz
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
100g startego sera gouda
» zobacz przepis

Gołąbki z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
1 mała główka kapusty
40dag pieczarek
łyżka oleju
25dag wędzonego boczku ze skórą
2 łyżki kaszy manny
0,5 litra rosołu (z kostki)
Sos
2 cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szklanki rosołu (z kostki)
2 łyżki oleju
sól
pieprz
» zobacz przepis

Szaszłyk barani z małymi cukiniami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
350g baraniny
2 małe cukinie
100g słoniny
50ml oliwy
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz

Ryż:
250g ryżu
1 łyżka masła
500ml rosołu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 cebula
1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej
sól
» zobacz przepis

Gulasz czerwony pikantny

Forma potrawy: Danie główne
60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
» zobacz przepis

Karp zapiekany w śmietanie

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
4 filety z karpia (po około 80 dag)
2 garści grzybów - pieczarek, kurek mrożonych lub rydzów
2 średnie cebule
czubata łyżka masła
dwie łyżki oliwy
szklanka tłustej, kwaśnej śmietany
sól
pieprz
garść drobno posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis

Ryż z szynką i pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
400 g. ryżu
400 g. pieczarek
świeży ogórek
2 cebule
200 g. szynki
2 łyżki kaparów (niekoniecznie - dla tych co lubią)
3 łyżki octu winnego
7 łyżek oliwy
sól, pieprz
szczypta cukru
świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia
» zobacz przepis

Wieprzowina z czerwoną kapustą

Forma potrawy: Danie główne
2kg mięsa wieprzowego od szynki (ze skórą)
1 i 1/2kg czerwonej kapusty
4 cebule, 1 jabłko
5 łyżek smalcu
3 łyżki octu
2 łyżki mąki, kilka goździków
liść laurowy, sól, biały pieprz, cukier
» zobacz przepis

Zupa z cukini

Forma potrawy: Zupa
600g małych cukini
1 litr mleka
0,5 l bulionu z kury
3 łyżki masła
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka drobno pokrojonej kolendry lub zielonej pietruszki
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.