cojemy.pl > Owoce > Przepisy na potrawy > Strona numer 60

Przepisy z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z białym serem
Przepisy z agrestem Przepisy z ananasem Przepisy z anyżem Przepisy z arbuzem Przepisy z avocado (awokado) Przepisy z bakaliami Przepisy z bananami Przepisy z borówkami Przepisy z brzoskwiniami Przepisy z cytryną Przepisy z czereśniami Przepisy z daktylami Przepisy z figami Przepisy z granatem Przepisy z grejpfrutem Przepisy z gruszkami Przepisy z jabłkami Przepisy z jagodami Przepisy z kaparami Przepisy z kasztanem jadalnym Przepisy z kiwi Przepisy z kokosem Przepisy z limonką / limetką Przepisy z makiem Przepisy z malinami lub jeżynami Przepisy z mandarynkami Przepisy z mango Przepisy z marakują Przepisy z melonem Przepisy z migdałami Przepisy z morelami Przepisy z oliwkami Przepisy z orzechami Przepisy z papają Przepisy z pigwą Przepisy z pistacjami Przepisy z pomarańczami Przepisy z porzeczkami Przepisy z rabarbarem Przepisy z rodzynkami Przepisy z róży dzikiej owocami Przepisy z sezamem (ziarnami sezamu) Przepisy ze słonecznikiem Przepisy z truskawkami lub poziomkami Przepisy z winogronami Przepisy z wiśniami Przepisy ze śliwkami Przepisy z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Pomidory i papryki nadziewane ryżem

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
4 zielone papryki
4 duże pomidory
1 cebula drobno pokrojona
2 łyżki zielonej pietruszki drobno pokrojonej
200g brązowego ryżu
25g rodzynków
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
400ml wrzącej wody
200ml soku pomidorowego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,5kg swieżego tuńczyka
75g margaryny
500ml cydru
4 łyżki śmietany
300g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól
» zobacz przepis

Gulasz z soczewicy i jarzyn

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
25dag soczewicy
2 ziemniaki
25dag cukinii
25dag porów
1/4 selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
4-8 łyżek soku cytrynowego
625ml wody
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Selery zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 średniej wielkości selery
25dag chudego białego sera
4 łyżki słodkiej śmietanki
1 cebula
0,5 papryki zielonej
0,5 papryki czerwonej
6 zielonych nadziewanych oliwek
3 jaja
1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
sól
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki pieprzu
sól
» zobacz przepis

Kurczę tandoori z sosem chilli

Forma potrawy: Danie główne
ok 1,5kg kurczę
5 dl jogurtu
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
50g świeżego imbiru lub 1,5 łyżeczki sproszkowanego
sok z 1 cytryny
2 łyżki garam masala
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka papryki
0,5 łyżeczka szafranu
1,5 łyżeczki soli
» zobacz przepis

Pizza kalabryjska z pomidorami i tuńczykiem

Ciasto:
350g mąki
20g drożdzy
2 łyżki smalcu
220ml letniej wody
sól
tłuszcz do wysmarowania formy
Farsz:
600g pomidorów
200g tuńczyka w oliwie
50g anchois
50g zielonych oliwek faszerowanych
1 jajo
1 szalotka
3 łyżki oliwy
» zobacz przepis

Sokoły z kremem kawowym

Forma potrawy: Ciasto
Ilość na 12 ciasteczek
 
Ciasto bezowe:
400g cukru pudru
8 białka
1 łyżka mąki
30g posiekanych migdałów
1 łyżeczka cukru waniliowego
 
Krem kawowy:
250g masła
3 żółtka
150g cukru
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka rumu
» zobacz przepis

Sos wiosenny na wielkanoc

Forma potrawy: Sos
kubek gęstej, kwaśnej śmietany
mały słoik majonezu
dwa jaja
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka chrzanu
dwie cytryny
sól, cukier, biały pieprz
» zobacz przepis

Sałatka makaronowa z sosem paprykowym

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
50dag makaronu
sól, pieprz, słodka papryka
słoik (ok. 720 ml) łagodnej papryki w zalewie
4-5 obranych ząbków czosnku
1-2 strączki papryki chilli
5dag migdałów
7 łyżek oliwy
» zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda 
» zobacz przepis

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
duża cebula
2 łyżki oleju
kapusta pekińska
750g pomidorów bez skórki z puszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki płatków migdałowych
łyżka masła
sól, pieprz
2 łyżki curry
pęczek natki pietruszki
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Turecka zupa z soczewicy

Forma potrawy: Zupa
litr bulionu warzywnego
25dag czerwonej soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 łyżka masła
Sól
Curry
Kurkuma
Kolendra
3 łyżki przecieru pomidorowego
Ocet winny
Cytryna
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.