cojemy.pl > Owoce > Przepisy na potrawy > Strona numer 59

Przepisy z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Przepisy z agrestem Przepisy z ananasem Przepisy z anyżem Przepisy z arbuzem Przepisy z avocado (awokado) Przepisy z bakaliami Przepisy z bananami Przepisy z borówkami Przepisy z brzoskwiniami Przepisy z cytryną Przepisy z czereśniami Przepisy z daktylami Przepisy z figami Przepisy z granatem Przepisy z grejpfrutem Przepisy z gruszkami Przepisy z jabłkami Przepisy z jagodami Przepisy z kaparami Przepisy z kasztanem jadalnym Przepisy z kiwi Przepisy z kokosem Przepisy z limonką / limetką Przepisy z makiem Przepisy z malinami lub jeżynami Przepisy z mandarynkami Przepisy z mango Przepisy z marakują Przepisy z melonem Przepisy z migdałami Przepisy z morelami Przepisy z oliwkami Przepisy z orzechami Przepisy z papają Przepisy z pigwą Przepisy z pistacjami Przepisy z pomarańczami Przepisy z porzeczkami Przepisy z rabarbarem Przepisy z rodzynkami Przepisy z róży dzikiej owocami Przepisy z sezamem (ziarnami sezamu) Przepisy ze słonecznikiem Przepisy z truskawkami lub poziomkami Przepisy z winogronami Przepisy z wiśniami Przepisy ze śliwkami Przepisy z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Cuba libre

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
15ml soku z cytryny
60ml rumu
cola
» zobacz przepis

Kotlety jagnięce aromatyczne

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8 kotletów jagnięcych
2 łyżki pokrojonego rozmarynu
1 łyżeczka suszonego majeranku
otarta skórka z 1 pomarańczy
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
połowa kapusty chińskiej, pokrojonej w paski
225g małych, poćwiartowanych pomidorków
50g czarnych oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
2 łyżki przyrumienionych ziarenek sezamowych
» zobacz przepis

Pikantne pulpety

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
450g mielonego mięsa jagnięcego
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki garam masala
4 łyżki posiekanych liści kolendry
1 łyżka posiekanych liści mięty
1 jajko, ubite
olej do posmarowania
Do przybrania:
cytryna pokrojona w cząstki
Sos:
1 ogórek posiekany
150ml jogurtu naturalnego
Do przybrania:
listki mięty
» zobacz przepis

Koktail z owoców morza

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
10dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz
» zobacz przepis

Boczek z imbirem z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla
boczek surowy ze skórą 75 dkg
bulion drobiowy 1/2 litra
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
imbir świeży 2 dkg
sos sojowy ciemny 70 ml
wino ryżowe lub białe wytrawne 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
anyż 1 gwiazdka
olej
» zobacz przepis

Skorpion

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
4/10 białego rumu
1/10 koniaku
4/10 soku pomarańczowego
1/10 amaretto
» zobacz przepis

Sernik czarno - biały

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
40dag mąki
6 łyżek cukru
1 plaska łyżeczka proszku
20dag roztopionego masła lub margaryny
cukier waniliowy
1 łyżka kakao
2 łyżki śmietany
Masa serowa:
1kg białego sera
5 jajek
1,5 szkl. cukru
4 łyżki topionego masła
łyżka budyniu (suchego),
bakalie
» zobacz przepis

Tabule - alpejska sałatka

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 - opakowanie kaszki "kus kus"
0,5 - pokrojonej i drobno posiekane : zielona i czerwona papryka
10 - 15 posiekanych zielonych oliwek
pęczek posiekanej natki pietruszki
kilka listków mięty
pomidory włoskie z puszki również rozdrobnione lub 3 świeże obrane ze skórki drobno posiekane pomidory
0,5 szklanki oliwy z oliwek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bigos staropolski

Forma potrawy: Danie główne
szklanka czerwonego wytrawnego wina
5dag suszonych grzybów
0,5kg wędlin
1kg - mieszanych pieczonych mięs
5dag - słoniny
2  łyżki smalcu
2  kwaśne jabłka
kilka suszonych śliwek
1 duża cebula
2kg kiszonej kapusty
kilka liści laurowych
cukier
pieprz
sól
kilka ziaren jałowca
kilka ziaren ziela angielskiego
» zobacz przepis

Sałatka sylwestrowa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
Papryka czerwona
Cebula
4 plastry żółtego sera
12 oliwek czarnych
1 ½ szklanki kapusty pekińskiej
Szklanka ryżu ugotowanego
8 plastrów szynki konserwowej
4 pieczarki surowe
Pół puszki kukurydzy
Kechup (2 łyżki)
Majonez (1 łyżka)
Sól kuchenna
Pieprz czarny
1 łyżeczka suchego oregano
Curry w proszku
Oliwa z oliwek (około 1 łyżki)
Ocet biały winny (około 1 łyżki)
Chili w proszku
Czosnek w proszku
2 ogórki konserwowe
» zobacz przepis

Meksykański placek kukurydziany z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane
30dag chudej wieprzowiny b/k
półtora litra wody
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli
1,2kg swieżych ziaren kukurydzy
9dag stopionego masła
20dag smalcu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
4,5dag mąki
Sos mole:
12 papryczek chilli
6 ząbków czosnku
6 goździków
2 pomidory
1/4 cebuli
1 łyżeczka pieprzu
po 1 gałązce tymianku i majeranku
250ml bulionu z kury
120ml wody
1 łyżka oleju
sól
masło do smarowania
Sałatka:
pomidory
awokado
zielona sałata
» zobacz przepis

Seler pikantny

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
3-4 średnie selery
2 łyżki masła lub oleju
wywar z warzyw
jajo na twardo przetarte przez sito
łyżeczka posiekanych kaparów
2 łyżki posiekanego kwaszonego ogórka
łyżka masła
łyżka mąki
łyżka zieleniny
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.