cojemy.pl > Makarony, mąki, kasze, zboża > Mąka pszenna (zwykła) > Przepisy na potrawy > Strona numer 20

Przepisy z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z kalafiorem ale bez pieprzu i soli
Jęczmień Kasza "kus kus" Kasza (każdy rodzaj) Kasza gryczana Kasza jaglana Kasza jęczmienna Kasza kukurydziana Kasza manna Makaron Mąka krupczatka Mąka kukurydziana Mąka owsiana Mąka pszenna (zwykła) Mąka tortowa Mąka ziemniaczana Pszenica Płatki kukurydziane Płatki owsiane
Ciasta z mąką pszenną (zwykłą) Dania główne z mąką pszenną (zwykłą) Dania na grilla z mąką pszenną (zwykłą) Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) Desery z mąką pszenną (zwykłą) Inne potrawy z mąką pszenną (zwykłą) Kolacje z mąką pszenną (zwykłą) Przekąski lub przystawki z mąką pszenną (zwykłą) Przetwory z mąką pszenną (zwykłą) Sałatki lub surówki z mąką pszenną (zwykłą) Sosy z mąką pszenną (zwykłą) Zapiekane z mąką pszenną (zwykłą) Zupy z mąką pszenną (zwykłą) Śniadania z mąką pszenną (zwykłą)

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Tort serowy z truskawkami lub poziomkami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
20dag mąki
8dag cukru
8dag masła lub margaryny
1 jajko
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
tłuszcz do formy
Masa serowa:
75dag twarogu
20dag cukru
szczypta soli
zapach cytrynowy do ciast
1 budyń waniliowy
2 szklanki mleka
2dag cukru
2 jajka
50dag truskawek lub poziomek
» zobacz przepis

Grzyby panierowane

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
15dag grzybów suszonych (lub 50dag świeżych)
5dag mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
7dag bułki tartej
1/4 szklanki oleju
sól, pieprz
» zobacz przepis

Deser turecki z gruszek

Forma potrawy: Deser, Ciasto
4 gruszki
3 jaja
50g cukru
50g mąki
50g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru na karmel
» zobacz przepis

Sos cebulowy

Forma potrawy: Sos
4 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 szklanki gęstej śmietany
sól, pieprz
przyprawy
» zobacz przepis

Ryba w jarzynach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,2kg filetów z dorsza, morszczuka lub halibuta
3-4 łyżki mąki przennej
2 marchewki
1 pietruszka
15dag selera
10dag pora
2 cebule
1 szklanka oleju
1 puszka przecieru pomidorowego
kilka gałązek natki pietruszki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżka soli
» zobacz przepis

Boeuf strogonow z polędwicy

Forma potrawy: Danie główne
145g wołowiny (polędwicy)
6g mąki
15g tłuszczu
20g cebuli
20g śmietany
10g ketchupu
papryka
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane
1 1/2kg ziemniaków obranych i pokrajanych w cienkie plastry
1/4kg wędzonego boczku, usmażonego i pokrojonego na małe kawałki
2 średnie cebule
1/4kg masła
6 łyżek mąki
1 l gorącego mleka
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka ususzonej gorczycy
2 łyżki soli, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z pierogów

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane
2 torebki mrożonych pierogów z mięsem
25dag pieczarek
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
sok z cytryny
20dag sera żółtego
tłuszcz, bułka tarta do formy
» zobacz przepis

Sernik z mandarynkami

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 12 porcji:
18dag herbatników
8dag masła
30dag cukru
5 jajek
3dag mąki
2 puszki (po 314 ml) mandarynek
2 cukry waniliowe
skórka otarta z 1 pomarańczy i z 1 limonki
2 łyżki soku pomarańczowego
40dag twarogu chudego
40dag twarogu pełnotłustego
plasterki limonki i listki melisy
tłuszcz do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Lekki tort jabłkowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto:
8dag mąki
4dag mielonych orzechów włoskich
5 jajek
1/2 łyżeczki cynamonu
12dag cukru
szczypta soli
2 łyżki stopionego masła
Krem:
75dag czerwonych jabłek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina
7dag cukru
3 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
2 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
5dag prażonych, posiekanych orzechów włoskich
» zobacz przepis

Wielkanocny sos chrzanowy na zimno

Forma potrawy: Sos
150ml wody
2 łyżki chrzanu
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
sól
cukier
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.