cojemy.pl > Makarony, mąki, kasze, zboża > Mąka pszenna (zwykła) > Przepisy na potrawy > Strona numer 16

Przepisy z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami
Jęczmień Kasza "kus kus" Kasza (każdy rodzaj) Kasza gryczana Kasza jaglana Kasza jęczmienna Kasza kukurydziana Kasza manna Makaron Mąka krupczatka Mąka kukurydziana Mąka owsiana Mąka pszenna (zwykła) Mąka tortowa Mąka ziemniaczana Pszenica Płatki kukurydziane Płatki owsiane
Ciasta z mąką pszenną (zwykłą) Dania główne z mąką pszenną (zwykłą) Dania na grilla z mąką pszenną (zwykłą) Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) Desery z mąką pszenną (zwykłą) Inne potrawy z mąką pszenną (zwykłą) Kolacje z mąką pszenną (zwykłą) Przekąski lub przystawki z mąką pszenną (zwykłą) Przetwory z mąką pszenną (zwykłą) Sałatki lub surówki z mąką pszenną (zwykłą) Sosy z mąką pszenną (zwykłą) Zapiekane z mąką pszenną (zwykłą) Zupy z mąką pszenną (zwykłą) Śniadania z mąką pszenną (zwykłą)

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Pomidory panierowane

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
2 jaja
pół szklanki mleka
2 łyżki oleju
6 pomidorów
2 łyżki oleju (ponownie)
mąka
bułka tarta
masło
» zobacz przepis

Tort makowo-serowy

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
50dag (2 1/2 szklanki) mąki
13dag margaryny
15-20dag (8-10 łyżek) cukru
5dag drożdży
3 żółtka
1 szklanka mleka
szczypta soli
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
1 jajo do smarowania ciasta
tłuszcz do formy
Masa makowa:
25dag maku
10-15dag (5-8 łyżek) cukru
5dag margaryny
2 białka
cukier waniliowy
rodzynki
skórka pomarańczowa
orzechy
» zobacz przepis

Babka marmurkowa

Forma potrawy: Ciasto
20dag (1 szklanka) mąki pszennej
20dag (niepełna szklanka) mąki ziemniaczanej
20dag margaryny
30dag (1 1/2 szklanki) cukru
4 jaja
3/4 szklanki mleka lub śmietany
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
1 łyżka kakao
tłuszcz i tarta bułka do formy
» zobacz przepis

Brokuły w cieście z sosem jogurtowym

Forma potrawy: Danie główne
50dag brokułów
50dag pieczarek
50dag marchwi
12 czubatych łyżek mąki (28 dag)
2 pojemniki (ok. 40 dag) chudego jogurtu naturalnego
1 żółtko
3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
po 1/ 2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
sól
biały pieprz
4 szklanki oleju do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
» zobacz przepis

Jabłka w cieście

Forma potrawy: Deser, Ciasto
4 jabłka
1/4 l kwaśnego mleka
1/4 l śmietany
2 duże łyżki mąki
250g masła lub margaryny
» zobacz przepis

Omlet z pieczarkami

Forma potrawy: Śniadanie, Danie główne
30dag pieczarek
5dag masła
5 jajek
5 łyżek mąki
3 łyżki wody mineralnej
sól, pieprz
drobno posiekana natka pietruszki
» zobacz przepis

Ciasto agrestowe z bezami

Forma potrawy: Ciasto
ciasto:
150dag masła
30g cukru
jajko
250g mąki
nadzienie owocowe:
500g agrestu
1/4 l wody
1-2 łyżki cukru
krem budyniowy:
1/2 l mleka
2 żółtka
torebka budyniu waniliowego
piana:
3 białka
150g cukru
» zobacz przepis

Smażona cukinia

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
1kg średniej cukinii
250g mąki
250ml wody
125ml oleju
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tort z winogronami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
3 jajka
8dag cukru
8dag mąki
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
3dag posiekanych pistacji
Krem:
30dag jeżyn (mogą być mrożone)
25dag twarogu śmietankowego
25dag mleka skondensowanego
12dag cukru pudru
9 łyżeczek żelatyny
szklanka śmietany kremówki
3 łyżki cukru waniliowego
30dag winogron
galaretka winogronowa
» zobacz przepis

Słodkie poduszeczki

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 15 porcji (poduszeczek):
1 puszka (314 ml) mandarynek
20dag masy marcepanowej
25dag cukru pudru
2 jajka
3dag marmolady pomarańczowej
5 łyżek soku pomarańczowego
1 łyżeczka śmietanki kremówki
35dag mąki
1 proszek do pieczenia
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
15dag chudego twarogu
8dag cukru
1 cukier waniliowy
» zobacz przepis

Ciasto z winogronami

Forma potrawy: Ciasto
po 20dag zielonych i ciemnych winogron
25dag mąki
5 jajek
szczypta soli
20dag cukru
2 cukry waniliowe
1/2 kostki masła
3dag mielonych orzechów laskowych
25dag śmietany kremówki
3 łyżki płatków orzechowych laskowych
Do dekoracji:
cukier puder
melisa cytrynowa
» zobacz przepis

Ciastka z winogronami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
20dag mąki
5dag mielonych orzechów laskowych
10dag cukru pudru
15dag masła
żółtko z jajka
Krem:
1/2 szklanki soku jabłkowego
opakowanie budyniu waniliowego
szklanka śmietany
3/4 szkanki białego wina
5dag cukru
40dag jasnych i ciemnych winogron
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.