cojemy.pl > Sosy > Sosy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami > Sosy z mąką pszenną (zwykłą) > Przepisy na potrawy

Sosy z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z makiem i rodzynkami
Sosy z alkoholem Sosy z grzybami Sosy z innymi składnikami Sosy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Sosy z mięsem Sosy z nabiałem oraz jajami Sosy z napojami Sosy z owocami Sosy z pieczywem Sosy z przyprawami Sosy z rybami i owocami morza Sosy z sosami Sosy z warzywami
Sosy z makaronem Sosy z mąką pszenną (zwykłą) Sosy z mąką ziemniaczaną

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Sos pieczarkowy biały

Forma potrawy: Sos
mała cebula
2 garście pieczarek
olej do smażenia
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz biały
rozmaryn
szałwia
200ml jogurtu naturalnego lub śmietany
2-3 łyżki stołowe mąki
» zobacz przepis

Sos z białego wina do ryb

Forma potrawy: Sos
1 szklanka białego wina
1 szklanka wody lub wywaru z ryby
1/2 szklanki gęstej śmietany
4 łyżki masła
2 żółtka
3 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sos cebulowy

Forma potrawy: Sos
4 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 szklanki gęstej śmietany
sól, pieprz
przyprawy
» zobacz przepis

Wielkanocny sos chrzanowy na zimno

Forma potrawy: Sos
150ml wody
2 łyżki chrzanu
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
sól
cukier
» zobacz przepis

Sos pieczarkowy

Forma potrawy: Sos
10dag pieczarek
1 cebula (5 dag)
1 i 1/2 łyżki mąki
pieprz, sól
3-4 łyżki śmietany
» zobacz przepis

Sos chrzanowy z jabłkami

Forma potrawy: Sos
30dag jabłek
5dag korzenia chrzanu
1 płaska łyżka mąki przennej
2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki)
sok z 1/2 cytryny
cukier i sól
» zobacz przepis

Sos staropolski

Forma potrawy: Sos
350ml wywaru z drobiu
50ml śmietany
10dag pomidorów
5dag tartego chrzanu
3dag tłuszczu
3dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Sos musztardowo-miętowy

Forma potrawy: Sos
3dag masła lub margaryny
3dag mąki
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny
1 saszetka mięty ekspresowej
1 łyżka łagodnej musztardy
1 żółtko
sól
» zobacz przepis

Mintaj z sosem włoskim

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne, Sos
Sos:
15dag pomidorów
pęczek włoszczyzny
3 łyżki oleju lub oliwy
5dag cebuli
ząbek czosnku
liść laurowy
gałązka tymianku, oregano i rozmarynu
20g świeżego imbiru
Danie:
4 porcje filetów z mintaja
jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz
40g tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis

Sos ziemniaczany

Forma potrawy: Sos
350ml wywaru z kości lub mięsa
50ml śmietany
20dag ziemniaków
8dag cebuli
4dag tłuszczu
3dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.