cojemy.pl > Makarony, mąki, kasze, zboża > Mąka pszenna (zwykła) > Przepisy na potrawy > Strona numer 18

Przepisy z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z tuńczykiem i pieczarkami
Jęczmień Kasza "kus kus" Kasza (każdy rodzaj) Kasza gryczana Kasza jaglana Kasza jęczmienna Kasza kukurydziana Kasza manna Makaron Mąka krupczatka Mąka kukurydziana Mąka owsiana Mąka pszenna (zwykła) Mąka tortowa Mąka ziemniaczana Pszenica Płatki kukurydziane Płatki owsiane
Ciasta z mąką pszenną (zwykłą) Dania główne z mąką pszenną (zwykłą) Dania na grilla z mąką pszenną (zwykłą) Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) Desery z mąką pszenną (zwykłą) Inne potrawy z mąką pszenną (zwykłą) Kolacje z mąką pszenną (zwykłą) Przekąski lub przystawki z mąką pszenną (zwykłą) Przetwory z mąką pszenną (zwykłą) Sałatki lub surówki z mąką pszenną (zwykłą) Sosy z mąką pszenną (zwykłą) Zapiekane z mąką pszenną (zwykłą) Zupy z mąką pszenną (zwykłą) Śniadania z mąką pszenną (zwykłą)

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Pasztet z jarzyn o trzech smakach

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
60dag małych buraczków
60dag porów
60dag marchewki
duża cebula
cebulka dymka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
250ml śmietany
6 jaj
6 kopiastych łyżek mąki
5dag utartego parmezanu
3 łyżki masła
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
masło do smarowania formy
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Sokoły z kremem kawowym

Forma potrawy: Ciasto
Ilość na 12 ciasteczek
 
Ciasto bezowe:
400g cukru pudru
8 białka
1 łyżka mąki
30g posiekanych migdałów
1 łyżeczka cukru waniliowego
 
Krem kawowy:
250g masła
3 żółtka
150g cukru
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka rumu
» zobacz przepis

Mazurek z płatków owsianych i marmolady

Forma potrawy: Ciasto
30dag płatków owsianych
25dag margaryny
10dag (pół szklanki) mąki pszennej
10dag (pół szklanki) mąki ziemniaczanej
10dag (5 łyżek) cukru
2 jaja
5 łyżek śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
esencja migdałowa lub rumowa
marmolada
tłuszcz do blachy
cukier puder do posypania
» zobacz przepis

Sznycel górski wieprzowy

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg szynki wieprzowej bez kości
tłuszcz do smażenia
2dag mąki
2dag masła
8dag bułki tartej
2 jaja
sól
pieprz
ogórki
gotowane ziemniaki
» zobacz przepis

Ciasto z czereśniami

Forma potrawy: Ciasto
0,5kg ciemnych czereśni
12,5 dkg cukru
2dag masła
3 jajka
6dag mąki
20ml mleka
cukier puder
sól
» zobacz przepis

Truskawki w sosie waniliowym

Forma potrawy: Deser
20dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru
» zobacz przepis

Sos z białego wina do ryb

Forma potrawy: Sos
1 szklanka białego wina
1 szklanka wody lub wywaru z ryby
1/2 szklanki gęstej śmietany
4 łyżki masła
2 żółtka
3 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Musaka

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 cebule
1-2 ząbki czosnku
7-8 łyżek oleju z oliwek
45dag ugotowanej baraniny
10dag pieczarek
2 łyżki zieleniny
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
3 łyżki mąki
8dag sera żółtego
3 jaja
2 szklanki jogurtu
» zobacz przepis

Krokiety z fasoli

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 szklanki fasoli
3-4 pory
2-3 łyzki bułki tartej
1-2 jaja
1 łyżka razowej mąki pszennej
sól
1 łyżka pieprzu
1 łyżka majeranku
Do podania:
sos pomidorowy
» zobacz przepis

Tort czekoladowy z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasto
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
mała łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2 kostki masła albo 1 kostka masła i 1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
4 jajka
kakao - ciemne
alkohol -  wódka lub likier brzoskwiniowy lub koniak
puszka brzoskwiń
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.