cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami > Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) > Przepisy na potrawy

Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z kaszą Dania rybne z kaszą gryczaną Dania rybne z makaronem Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) Dania rybne z mąką ziemniaczaną

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Tarta z krabami

Forma potrawy: Danie rybne, Ciasto
Ciasto:
150g mąki
75g masła
1,5 łyżki zimnej wody
1/2 łyżeczki soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
220g mięsa z krabów
3 jaja
150ml gestej śmietany
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
sól, pieprz
3 plasterki cytryny
1 gałązka ozdobnej pietruszki do przybrania
» zobacz przepis

Naleśniki z łososiem

Forma potrawy: Danie rybne, Ciasto
Ilość na 12 szt.
150g wędzonego łososia
Ciasto:
200g mąki
2 jaja
1 łyżka oliwy
250ml mleka
250ml wody mineralnej
sól
sklarowane masło lub olej do smażenia.
Sos:
300ml mleka
150ml śmietanki
30g masła
30g mąki
2 łyżki drobno pokrojonego koperku
75g tartego żółtego sera
1 pomidor
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tartaletki z łososiem

Forma potrawy: Danie rybne, Ciasto
Ciasto:
200g mąki
100g masła
3 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
200g łososia wędzonego w kawałku
2 jaja
100ml mleka
125g gęstej śmietany
150g szpinaku
1 łyżka masła
35ml wywaru z ryby
1 łyżka koniaku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka estragonu
sól, pieprz, szczypta szafranu
» zobacz przepis

Pstrąg w migdałach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 sprawione pstrągi
1kg ziemniaków
15dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Śledź zapiekany

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
50dag śledzi nie solonych
mąka
tłuszcz do smażenia
łyżka masła
2 jajka
10dag śmietany
cebula
koperek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
karp o wadze ok. 2 kg.
łyżka soku z cytryny
łyżeczka sosu worcester
50 g. mąki
30 g. słoniny
20 g. cebuli
10 dag. pieczarek
łyżka posiekanej natki
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecznie)
1/4 l. bulionu z kostki
biały pieprz
sól
łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)
2 łyżki śmietany
50 g. masła do smażenia
» zobacz przepis

Ryba w jarzynach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,2kg filetów z dorsza, morszczuka lub halibuta
3-4 łyżki mąki przennej
2 marchewki
1 pietruszka
15dag selera
10dag pora
2 cebule
1 szklanka oleju
1 puszka przecieru pomidorowego
kilka gałązek natki pietruszki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżka soli
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.