Desery z przyprawami
Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy
40dag agrestu
20dag truskawek
2 szklanki wody
20dag cukru
2dag żelatyny
1 prostokątny piernik
2 kawałki imbiru z syropu
50g kandyzowanych wiśni
225g mrożonych plasterków jabłek
3 łyżki rumu
50g granulowanego cukru
Do podania śmietanka lub custard (słodki sos budyniowy)
1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75ml brandy
1 litr piwa jasnego
5dag pierników
10dag rodzynek
10dag migdałów
2dag masła
cukier
500g dyni
1 szklanka ryżu
1/2 szklanki mleka
2–3 łyżki cukru
100g masła
70g rodzynek, sól
2 grejpfruty
25dag ananasów z puszki
3 banany
5dag cukru pudru
1 kieliszek likieru pomarańczowego (40ml)
6 długich biszkoptów (tzw. szampanek)
kilka plasterków cytryny ze skórką
1kg winnych jabłek
25dag tartej bułki
15dag masła lub niesolonej margaryny
10dag cukru pudru
250ml śmietany kremówki
mały słoik dżemu malinowego
zapach waniliowy
8 brzoskwiń
15dag czarnych jagód
1/2 łyżki cukru
Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka lub śmietany
3-4 łyżki cukru
5dag rodzynek
5dag posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soku z cytryny
100g dyni
2 duże jabłka
0,5 szklanki mleka
1 łyżka stołowa kaszy manny
2 łyżki stołowe cukru
1 jajko
20dag masła lub margaryny
50dag świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń
10dag migdałów
Sos:
kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
2 żółtka
2 łyżki cukru
2 szklanki płatków owsianych
3 jajka
łyżka proszku do pieczenia
2 szklanki śmietany
2 łyżki cukru
olejek migdałowy
masło do formy
359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru
Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty