cojemy.pl > Desery > Desery z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Desery z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z cukrem Desery z cukrem waniliowym Desery z cynamonem (laskami cynamonu) Desery z gałką muszkatołową Desery z goździkami Desery z imbirem Desery z kakaem Desery z kminkiem Desery z kolendrą Desery z lukrem Desery z miętą Desery z octem Desery z pieprzem Desery z solą kuchenną Desery z wanilią

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Kisiel domowy z jabłek

Forma potrawy: Deser
pól kg jabłek
6-8dag cukru
3dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody
» zobacz przepis

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Deser
500g jabłek
250g dyni
60–100g cukru
3 białka
10g żelatyny w proszku
» zobacz przepis

Gruszki po francusku nr 2

Forma potrawy: Danie na grilla, Deser
4 półówki gruszek
1/2 opakowania miękkiego sera
ser topiony
2 łyżki posiekanej zieleniny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Lekki tort jabłkowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto:
8dag mąki
4dag mielonych orzechów włoskich
5 jajek
1/2 łyżeczki cynamonu
12dag cukru
szczypta soli
2 łyżki stopionego masła
Krem:
75dag czerwonych jabłek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina
7dag cukru
3 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
2 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
5dag prażonych, posiekanych orzechów włoskich
» zobacz przepis

Smażony banan w karmelu

Forma potrawy: Deser
50g zwykłej mąki
2 jajka, z oddzielonymi żółtkami
100g granulowanego cukru
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 banany
2 łyżki ziaren sezamowych
» zobacz przepis

Roster śliwkowy

Forma potrawy: Deser
1kg śliwek
20 dkg cukru
5 goździków
laska cynamonu
» zobacz przepis

Pieczone jabłka z bakaliami

Forma potrawy: Deser, Kolacja, Zapiekane
4 dorodne i ładne jabłka
150g cukru
125g rodzynek
125g łuskanych orzechów włoskich
150ml likieru (najlepiej ziołowego)
łyżka masła
niewielka ilość galaretki porzeczkowej
szczypta cynamonu
» zobacz przepis

Budyń kokosowy zapiekany

Forma potrawy: Deser
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany
» zobacz przepis

Frytki bananowe

Forma potrawy: Deser
6 bananów
szklanka soku z cytryny
pół szklanki cukru pudru
olej do głębokiego smażenia
» zobacz przepis

Lody jogurtowe

Forma potrawy: Deser
6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10dag cukru
0,5kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania
» zobacz przepis

Farsz z kasztanów

Forma potrawy: Deser
400g ugotowanych i obranych ze skórek kasztanów jadalnych
100g masła
6 jaj (rozdzielonych)
50g tartej bułki
50ml śmietany
1 łyżeczka cukru
sól
» zobacz przepis

Gofry z marchwią i dynią

Forma potrawy: Deser, Przekąska lub przystawka
250g dyni
100g żółtej marchwi
100g razowej mąki pszennej
150ml mleka
sól morska
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
odrobina kolendry
40g cebuli
2 jaja
Do podania:
twaróg lub kwaśna śmietana
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.