Formy potrawy: Desery, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska
2 grejpfruty
25 dag ananasów z puszki
3 banany
5 dag cukru pudru
1 kieliszek likieru pomarańczowego (40ml)
6 długich biszkoptów (tzw. szampanek)
kilka plasterków cytryny ze skórką
Wszystkie owoce pokroić w kostkę, posypać cukrem, polać likierem i wstawić do lodówki na 40 min.
Następnie przełożyć do pucharków lub "miseczek" ze skórki grejpfruta, ozdobić biszkoptami i plasterkami cytryny.
Forma potrawy: Desery
1 ciasto czekoladowe (np. murzynek)
350g mrożonych malin
4 łyżki słodkiej sherry
150ml śmietanki kremówki
425g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
Do przybrania:
kandyzowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki
liście angeliki
3 surowe żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki madery lub malagi
łyżka koniaku (winiaku, brandy)
Forma potrawy: Desery
4 banany
8 łyżek dżemu lub konfitury malinowej
850g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
drobno posiekane orzechy (do przybrania)