cojemy.pl > Desery > Desery z przyprawami > Desery z cynamonem (laskami cynamonu) > Przepisy na potrawy

Desery z cynamonem (laskami cynamonu)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z cukrem Desery z cukrem waniliowym Desery z cynamonem (laskami cynamonu) Desery z gałką muszkatołową Desery z goździkami Desery z imbirem Desery z kakaem Desery z kminkiem Desery z kolendrą Desery z lukrem Desery z miętą Desery z octem Desery z pieprzem Desery z solą kuchenną Desery z wanilią

Kolorem zielonym zaznaczono cynamon (laska cynamonu)

Mus z moreli i czereśni

Forma potrawy: Deser
500g moreli
200g czereśni
100g cukru
1/2 laski wanilii
1/2 laski cynamonu
3 plastry cytryny
1/4 l białego wina
wiórki z czekolady (najlepiej gorzkiej)
1/4 l śmietany-kremówki (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Gorące pikantne owoce

Forma potrawy: Deser
425g brzoskwiń z puszki
425g gruszek z puszki
50g rodzynek
1 laska cynamonu
4 goździki
4 łyżki rumu
śmietanka (ewentualnie)
» zobacz przepis

Konfitura z winogron i orzechów

Forma potrawy: Przetwór, Deser
2kg czarnych winogron
2 paczki cukru waniliowego
0,5kg cukru kryształ
25dag orzechów włoskich
5 goździków
laska cynamonu
torebka cukru pudru
szklanka wody
» zobacz przepis

Twarożek deserowy

Forma potrawy: Deser
40dag twarogu
1/2 szklanki słodkiego wina
cynamon
1 łyżka cukru
1 butelka śmietany
50dag wiśni
wafle
» zobacz przepis

Pudding budai

Forma potrawy: Deser
5 jaj
5 łyżek cukru
8dag migdałów
1 tabliczka czekolady
2-3 łyżki tartej bułki
1 kieliszek wytrawnego wina
5dag rodzynek
cynamon
» zobacz przepis

Mus z dyni z morelami

Forma potrawy: Deser
750g dojrzałej dyni
200g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu
» zobacz przepis

Tutti-frutti

Forma potrawy: Deser
2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki
» zobacz przepis

Lekki tort jabłkowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto:
8dag mąki
4dag mielonych orzechów włoskich
5 jajek
1/2 łyżeczki cynamonu
12dag cukru
szczypta soli
2 łyżki stopionego masła
Krem:
75dag czerwonych jabłek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina
7dag cukru
3 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
2 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
5dag prażonych, posiekanych orzechów włoskich
» zobacz przepis

Tort gruszkowy

Forma potrawy: Deser
20dag pumpernikla (ciemny chleb razowy)
10dag masła
6 małych gruszek
25dag cukru
10 łyżeczek żelatyny instant
4 żółtka
1,5 szklanki czerwonego wina
1,5 szkalnki śmietany kremówki
cynamon
wiórki czekoladowe do dekoracji
» zobacz przepis

Gruszki w śmietance pomarańczowej

Forma potrawy: Deser
1 średniej wielkości pomarańcz
3 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki
szklanka śmietany
3 goździki
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru
4 średnie gruszki
» zobacz przepis

Roster śliwkowy

Forma potrawy: Deser
1kg śliwek
20 dkg cukru
5 goździków
laska cynamonu
» zobacz przepis

Pieczone jabłka z bakaliami

Forma potrawy: Deser, Kolacja, Zapiekane
4 dorodne i ładne jabłka
150g cukru
125g rodzynek
125g łuskanych orzechów włoskich
150ml likieru (najlepiej ziołowego)
łyżka masła
niewielka ilość galaretki porzeczkowej
szczypta cynamonu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.