Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska
8 brzoskwiń
15 dag czarnych jagód
1/2 łyżki cukru
Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka lub śmietany
3-4 łyżki cukru
5 dag rodzynek
5 dag posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soku z cytryny
Zmiksować ser z mlekiem aż powstanie krem. Dodać cukier, wymyte rodzynki i orzechy. Wymieszać z sokiem. Płaskie naczynie napełnić kremem. Owoce wymyć, osączyć.
Dojrzałe brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, ułożyć na kremie. półówki brzoskwiń napełnić jagodami i posypać cukrem.
Forma potrawy: Dania na grilla
bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku
200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego
Forma potrawy: Desery
500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy
Brokuły z makaronem w sosie serowym
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
brokuły
makaron
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka mleka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
10 dag sera żółtego
1/3 szklanki śmietany