cojemy.pl > Desery > Desery z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Desery z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z cukrem Desery z cukrem waniliowym Desery z cynamonem (laskami cynamonu) Desery z gałką muszkatołową Desery z goździkami Desery z imbirem Desery z kakaem Desery z kminkiem Desery z kolendrą Desery z lukrem Desery z miętą Desery z octem Desery z pieprzem Desery z solą kuchenną Desery z wanilią

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Tort gruszkowy

Forma potrawy: Deser
20dag pumpernikla (ciemny chleb razowy)
10dag masła
6 małych gruszek
25dag cukru
10 łyżeczek żelatyny instant
4 żółtka
1,5 szklanki czerwonego wina
1,5 szkalnki śmietany kremówki
cynamon
wiórki czekoladowe do dekoracji
» zobacz przepis

Wiedeńska legumina ryżowa z morelami

Forma potrawy: Deser, Sałatka lub surówka
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany
» zobacz przepis

Tort czekoladowy bez pieczenia

Forma potrawy: Deser, Ciasto
250g tartej czekolady dobrej jakości
180g cukru pudru
200g masła
4-5 łyżek bitej śmietany 30%
 
Masa orzechowa:
250g obranych orzechów włoskich lub laskowych
180g cukru pudru
5-6 łyżek bitej słodkiej śmietany 30%
 
Inne:
150ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
posiekana smażona skórka cytrynowa i pomarańczowa
pistacja do przybrania
owoce kandyzowane (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Jabłka z wiśniami w kremie

Forma potrawy: Deser
6 jabłek najlepiej reneta
12 wiśni z konfitury
2 łyżki likieru wiśniowego
150g dżemu morelowego
50g cukru
Na krem:
50g mączki ryżowej lub płatków ryżowych
3 żółtka
100g cukru pudru
2 szklanki mleka
pół paczki cukru wanilowego
» zobacz przepis

Szadon (zabjone)

Forma potrawy: Deser
5 żółtek
2 całe jajka
120g cukru pudru
1 szklanka wina marsala
» zobacz przepis

Mleczko truskawkowo-poziomkowe

Forma potrawy: Deser
2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietanki kremowej
10dag truskawek
10dag poziomek
4 jajka
6dag cukru
cukier waniliowy
4dag masła do formy
» zobacz przepis

Sernik truskawkowy lub malinowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
50dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10dag cukru
połowa cytryny
30dag biszkoptów
» zobacz przepis

Twarożek deserowy

Forma potrawy: Deser
40dag twarogu
1/2 szklanki słodkiego wina
cynamon
1 łyżka cukru
1 butelka śmietany
50dag wiśni
wafle
» zobacz przepis

Piramida z kasztanów

Forma potrawy: Inna potrawa, Deser
1 kilogram kasztanów
mleko
cukier
wanilia
30 gram masła
2 żółtka
bita śmietana
» zobacz przepis

Gruszki w winnym syropie

Forma potrawy: Deser
3 gruszki
1/4 szklanki wody
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki białego wina
bita śmietana i starta czekolada (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Truskawki w sosie waniliowym

Forma potrawy: Deser
20dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru
» zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Deser
40dag truskawek
1 szklanka wody
10-15dag cukru
2dag żelatyny
Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.