cojemy.pl > Desery > Pudding budai

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami

Pudding budai

Formy potrawy: deser, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

5 jaj
5 łyżek cukru
8dag migdałów
1 tabliczka czekolady
2-3 łyżki tartej bułki
1 kieliszek wytrawnego wina
5dag rodzynek
cynamon

Przyrządzanie

Najpierw umyć jaja i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać utarte migdały, rozpuszczona na parze czekoladę, tartą bułkę, wino, namoczone rodzynki doprawić do smaku cynamonem.

Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą żółtkową.

Formę budyniowa posmarować masłem i posypać tartą bułką, napełnić masa do 3/4 wysokości, zamknąć i gotować zanurzone w wodzie 45 minut.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bułka tarta, Cukier, Cynamon (laska cynamonu), Czekolada, Jajka, Migdały, Rodzynki, Wino

Podobne przepisy

Pudding z cukini

Forma potrawy: Deser, Danie główne
500g cukini
150g sera cheddar
70g krakersów
100g masła
1 jajo
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Pudding z dyni

Forma potrawy: Deser
450g miąższu dyni
700ml mleka
140g cukru
20ml likieru (Amarena) lub syropu klonowego
1/2 laski wanilii
2 jaja

Do podania:
sos waniliowy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.