cojemy.pl > Sosy > Zabaglione

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami

Zabaglione

Formy potrawy: deser, sos, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

3 surowe żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki madery lub malagi
łyżka koniaku (winiaku, brandy)

Przyrządzanie

Zabaglione to tradycyjny włoski deser.

Wszystkie składniki wlać do miski ustawionej na garnku z wrzątkiem i ubijać mikserem, aż masa stanie się puszysta. Podawać na gorąco.

Można też zabgalione ubić na zimno - wtedy staje się sosem do lodów i sałatek owocowych.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Jajka, Koniak, Miód, Wino
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.