MENU
ZWIŃ MENU

Trufle w czekoladzie

Formy potrawy: Ciasta, Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

5 paczek herbatników
kostka margaryny
szklanka cukru pudru
żółtko
2 łyżki kakao
2 zapachy rumowe
czekolada

Przyrządzanie

Herbatniki przekręcić przez maszynkę. Utrzeć masę z margaryny, cukru, żółtka, kakao i zapachów. Na końcu dodać pokruszone herbatniki.

Na końcu trufle obtaczać w czekoladzie.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Trufle z płatków owsianych

Forma potrawy: Ciasta

3 szklanki płatków owsianych
25-50 dag (1/2 szklanki) cukru
4 łyżki kakao
13 dag margaryny
8 łyżek mleka
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
cukier puder do posypania

Gruszki w czekoladzie z lodami

Forma potrawy: Desery

 
Ilość na 6 porcji:
gruszki z kompotu lub świeże
lody waniliowe
180g gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
łyżka stołowa ciemnego rumu
łyżeczka brandy
płatki migdałów (niekoniecznie)
 

Kurczak w czekoladzie po meksykańsku

Forma potrawy: Dania główne

1 kurczak
4 kajzerki
2 cebule
2 jajka
3 łyżki masła
30 dag mielonego mięsa
pół szklanki białego wina
opakowanie kakao
tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki śmietany
sól, pieprz, chili