MENU
ZWIŃ MENU

Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni
500 g borówek albo żurawin
750 g cukru

Przetwory » zobacz przepis

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni
500 g kwaśnych jabłek
700 g cukru
kilka goździków
mielony cynamon

Przetwory » zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwory

dynia
żurawina
cukier

Przetwory » zobacz przepis

Dynia marynowana po śląsku

Forma potrawy: Przetwory

dynia
2 szklanki wody
niepełna szklanka octu 6%
10 g soli
50 g cukru
kilka goździków
kawałek laski cynamonu
listki estragonu lub rozmarynu

Przetwory » zobacz przepis

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni
1 kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków

Przetwory » zobacz przepis

Dynia marynowana 2

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni oczyszczonej ze skóry i pestek
1 kg cukru
1 szklanka wody
10–15 goździków
30–50 g imbiru
ocet winny

Przetwory » zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni
500 g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków

Przetwory » zobacz przepis

Konfitura prababci z dyni

Forma potrawy: Przetwory

dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru

Przetwory » zobacz przepis