cojemy.pl > Zupy > Zupy z warzywami > Zupy z pietruszką > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Zupy z pietruszką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory bez octu
Zupy z alkoholem Zupy z grzybami Zupy z innymi składnikami Zupy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zupy z mięsem Zupy z nabiałem oraz jajami Zupy z napojami Zupy z owocami Zupy z pieczywem Zupy z przyprawami Zupy z rybami i owocami morza Zupy z sosami Zupy z słodyczami Zupy z warzywami
Zupy z bakłażanem Zupy z bambusem Zupy z brokułami Zupy z burakiem ćwikłowym Zupy z bobem Zupy z cebulą Zupy z chrzanem Zupy z cukinią Zupy z czosnkiem Zupy z dymką (pęczkiem dymki) Zupy z dynią Zupy z fasolą Zupy z fasolką szparagową Zupy z groszkiem Zupy z kalafiorem Zupy z kalarepą Zupy z kapustą Zupy z kapustą kiszoną (kwaszoną) Zupy z koperkiem lub koperem Zupy z kukurydzą Zupy z marchewką Zupy z ogórkiem Zupy z papryką Zupy z papryką chili Zupy z pietruszką Zupy z pomidorem Zupy z porami Zupy z rozmarynem Zupy z ryżem Zupy z rzepą Zupy z rzeżuchą Zupy z rzodkiewką Zupy z sałatą Zupy z selerem Zupy z soczewicą Zupy z soją Zupy ze szczawiem Zupy ze szczypiorkiem Zupy ze szparagami Zupy ze szpinakiem Zupy z włoszczyzną Zupy z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono pietruszka

Barszcz małorosyjski

Forma potrawy: Zupa
1/2kg wieprzowiny lub golonki lub kiełbasy
włoszczyzna
1/2 główki kapusty
6 ziemniaków
3/4 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
listek laurowy
zielenina
» zobacz przepis

Zupa z dyni hokkaido

Forma potrawy: Zupa
1 dynia Hokkaido
2 małe cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
3/4 l bulionu warzywnego
200ml śmietany
2 żółtka
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis

Zupa węgierska z kurczaka

Forma potrawy: Zupa
30dag kurczaka
2 łyżki oleju
2dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75dag ziemniaków
zielenina
» zobacz przepis

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupa
1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa florencka

Forma potrawy: Zupa
1 i 1/2 litra wody
2 łyżki suszonej włoszczyzny
15dag wędzonego boczku
4 łyżki makaronu
4 łyżki żółtego tartego sera
sól
mielona papryka
4 pomidory
ząbek czosnku
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Zupa pieczarkowa nr 2

Forma potrawy: Zupa
30dag pieczarek
włoszczyzna
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżka mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany
6 pokrojonych ziemniaków
zielenina
» zobacz przepis

Zupa z zielonej sałaty

Forma potrawy: Zupa
2-3 sałaty
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
2 żółtka
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupa
1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60dag kalafiorów
20dag pieczarek
2 żółtka
2dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Tatrzański kociołek

Forma potrawy: Zupa
1kg - mięsa wołowego przerośniętego bez kości
10dag - wędzonej słoniny
0,5 szklanki - papryka mielona
1 łyżeczka kminku
pokrojone w kostkę:
1 - seler
1 - marchewkę
1 - korzeń pietruszki
1 - zieloną papryka
2 - cebule
0,5 szklanki ryż
pomidory z puszki
szklanka kiszonej kapusty
woda
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa pieczarkowa

Forma potrawy: Zupa
15dag pieczarek
2 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
400ml rosołu
3 łyżki śmietany
kminek, sól, pieprz biały
natka pietruszki
Do dekoracji:
szczypiorek
» zobacz przepis

Kremowa kukurydza

Forma potrawy: Zupa, Przekąska lub przystawka
50g masła lub margaryny
1 łyżka mąki zwykłej
150ml mleka
225g słodkiej kukurydzy, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 łyżki gęstej kremówki
1 łyżka wytrwanej sherry
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Do przybrania:
gałązki zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Zupa ziołowa z kurczaka

Forma potrawy: Zupa
400g piersi kurczaka
2 szklanki mleka kokosowego
2 szklanki wody
50g imbiru
3 ząbki czosnku
3 cebulki dymki
1 korzeń pietruszki
1 łodyżka trawki cytrynowej lub 1 łyżeczka utartej skórki cytryny
2 łyżki sosu rybnego
4 łyżki soku z cytryny
10 ziaren pieprzu
Do przybrania:
czerwone papryczki chilli
listki pietruszki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.