cojemy.pl > Przyprawy > Sól kuchenna > Przepisy na potrawy > Strona numer 53

Przepisy z solą kuchenną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z solą kuchenną Dania główne z solą kuchenną Dania na grilla z solą kuchenną Dania rybne z solą kuchenną Desery z solą kuchenną Drinki i koktajle alkoholowe z solą kuchenną Inne potrawy z solą kuchenną Koktajle bezalkoholowe z solą kuchenną Kolacje z solą kuchenną Przekąski lub przystawki z solą kuchenną Przetwory z solą kuchenną Sałatki lub surówki z solą kuchenną Sosy z solą kuchenną Zapiekane z solą kuchenną Zupy z solą kuchenną Śniadania z solą kuchenną

Kolorem zielonym zaznaczono sól kuchenna

Karaibska zupa krem z dyni

Forma potrawy: Zupa
2kg dyni
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 l rosołu z drobiu
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki kurkumy
250ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka pasty curry
sól, pieprz
» zobacz przepis

Arabska zupa z dyni

Forma potrawy: Zupa
1kg dyni
1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
2 porcje śmietankowego sera topionego
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 cebula
kminek, kurkuma, kolendra, chili, sól, pieprz
» zobacz przepis

Dynia zapiekana w sosie beszamelowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1,20kg dyni
1 kostka bulionu z drobiu
sól
30g sera szwajcarskiego lub trapistów
Sos beszamelowy:
40g masła lub margaryny
40g mąki
1/3–1/2 litra mleka
sól
1–2 żółtka lub 1 jajo
1 kostka przyprawy do zup
» zobacz przepis

Dynia z cukinią - zapiekanka "halloween"

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
500g miąższu dyni
250ml cydru lub wina z jabłek
3 plastry świeżego kłącza imbiru
1 goździk
2 średniej wielkości cukinie (ok. 400 g)
25g masła
cytrynowy pieprz
60g nasion słonecznika
150g śmietany kremówki
4 żółtka
biały pieprz, sól
» zobacz przepis

Dynia hokkaido nadziewana

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
150g ryżu długoziarnistego
2 dynie Hokkaido (po 1 kg)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy lub oleju
500g mieszanego mięsa mielonego
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
3 jaja
100g śmietany kremowej
100ml mleka
100g startego sera gouda
sól
» zobacz przepis

Czygyrtma z dyni

Forma potrawy: Zapiekane
1kg dyni pomarańczowej
2 łyżki masła
1–2 cebule
2 jaja
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka cynamonu
sól
zielona pietruszka
» zobacz przepis

Cukinia zapiekana po włosku

Forma potrawy: Zapiekane
1–2kg młodej cukinii
4 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 1/2 szklanki pomidorów bez skórki
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki koperku
1/2 łyżki tymianku (majeranku, bazylii)
pieprz
2 jaja
1/2 szklanki startego sera
1/2 szklanki bułki tartej
» zobacz przepis

Cukinia zapiekana na rumiano

Forma potrawy: Zapiekane
500g cukinii
sól
2 cebule
100g gotowanej szynki
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
pieprz
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
100g startego sera gouda
» zobacz przepis

Cukinia nadziewana z szynką

Forma potrawy: Zapiekane
4 młode cukinie
1 puszka kukurydzy
150g chudej szynki
2–3 mięsiste pomidory
3–4 posiekane listki melisy
1 łyżeczka posiekanych listków ogórecznika
1 łyżka soku z cytryny
1 1/2 łyżki margaryny
pieprz, sól
Do podania:
bułki
» zobacz przepis

Dynia marynowana po śląsku

Forma potrawy: Przetwór
dynia
2 szklanki wody
niepełna szklanka octu 6%
10g soli
50g cukru
kilka goździków
kawałek laski cynamonu
listki estragonu lub rozmarynu
» zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
400g dyni
300g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250ml octu
200g brązowego cukru
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg fasolki szparagowej
0,5kg młodych marchewek
0,5kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.