cojemy.pl > Przyprawy > Pieprz > Przepisy na potrawy > Strona numer 34

Przepisy z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z pieprzem Dania główne z pieprzem Dania na grilla z pieprzem Dania rybne z pieprzem Desery z pieprzem Drinki i koktajle alkoholowe z pieprzem Inne potrawy z pieprzem Koktajle bezalkoholowe z pieprzem Kolacje z pieprzem Przekąski lub przystawki z pieprzem Przetwory z pieprzem Sałatki lub surówki z pieprzem Sosy z pieprzem Zapiekane z pieprzem Zupy z pieprzem Śniadania z pieprzem

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Makaron z tuńczykiem i anchois

Forma potrawy: Danie główne
paczka makaronu
puszka tuńczyka w oleju
puszka filecików anchois w oleju
mały słoiczek kaparów
oliwki bez pestek
sól, pieprz
10dag startego parmezanu (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Filety z kurczaka z pomidorami

Forma potrawy: Danie główne
5 listków laurowych
4 gałązki tymianku
3 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
4 filety z kurczaka
70dag pomidorów
1 cebula sałatkowa
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, słodka papryka
200ml rosołu
4 plastry cytryny
Do podania:
ryż ugotowany na sypko
» zobacz przepis

Ryba morska w warzywach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag oczyszczonej ryby morskiej
2 szklanki mleka
kawałek skórki cytrynowej lub skórki z razowego chleba
20dag cebuli
50dag warzyw mieszanych (marchew,pietruszka,seler,por)
listek laurowy
pieprz
sproszkowana papryka
sól
4 łyżki posiekanej naci pietruszki
» zobacz przepis

Risotto z makreli

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
25dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50dag pomidorów
25dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
15dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku
» zobacz przepis

Ziemniaki po peruwiańsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
6 ziemniaków
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka
sok z cytryny lub łyżka octu
sól, pieprz
2 jaja na twardo
papryka w proszku
zielenina
» zobacz przepis

Makaron z sosem czosnkowym

Forma potrawy: Danie główne
2,5 łyżki suszonych krążków pietruszki
1 czubata łyżeczka bazylii
2 zgniecione ząbki czosnku
2 łyżeczki margaryny lub masła
0,25kg chudego żółtego sera
sól i pieprz do smaku
2/3 filiżanki chudego mleka
0,5kg makaronu (najlepiej zielonego)
5 ząbków posiekanego czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 filiżanka utartego parmezanu
natka pietruszki do przybrania
Do podania:
jarzyny gotowane na parze
lub dowolna surówka
» zobacz przepis

Kapuśniak z czerwonej kapusty

Forma potrawy: Zupa
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw
150ml czerwonego wina
15dag cytryn
1/2kg czerwonej kapusty
30dag obranych ziemniaków
8dag cebuli
4dag tłuszczu
2dag mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rosół węgierski z kury

Forma potrawy: Zupa
kura
włoszczyzna
5dag cebuli
2 ząbki czosnku
1 papryka
1 pomidor lub łyżeczka przecieru
pieprz, sól
1/2 kalafiora
1/2 szklanki zielonego groszku
2-3 suszone grzyby
3 litry wody
zielenina
» zobacz przepis

Zupa z zielonego groszku

Forma potrawy: Zupa
50dag zielonego groszku
cebula
100ml śmietany kremówki
litr bulionu z warzyw
natka
łyżka oleju
sól, pieprz
groszek ptysiowy
» zobacz przepis

Pierś kurczaka z serem

Forma potrawy: Danie główne
4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce
4 słupki ostrego żółtego sera o wysokości 7-8 cm i szerokości 1,5 cm
4 łyżki startego żółtego sera (razem ok. 25 dag)
1 łyżka masła
2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych: oregano, majeranku, tymianku i pieprzu ziołowego)
1 jajko
2 łyżki mąki
3 łyżki tartej bułki
olej do smażenia
sól
pieprz
Do podania:
ryż lub frytki
surówka
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.