Forma potrawy: Przetwory
1,5 kg agrestu białego
0,5 kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje
4 plastry żółtego sera
4 plastry dyni
świeża mięta
Forma potrawy: Sałatki
500 g cukinii
kilkanaście listków świeżej mięty
słoiczek marynowanych kaparów
1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Forma potrawy: Przetwory
kg pomidorów
pęczek świeżej mięty
200g papryki
200g cebuli
120g rodzynek
150g winogron
2 ostre papryczki
łyżka musztardy
łyżeczka sproszkowanego anyżku
łyżeczka curry
łyżka soli
3 łyżki cukru
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
50 ml Wódki Żołądkowej Gorzkiej z Miętą
połowa świeżej limonki (6 cząstek)
5 listków świeżej mięty pieprzowej
120 ml soku żurawinowego
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1 szklanka ginu
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki śmietanki
3 gałązki mięty
1 białko
2 szklanki kostek lodu
Forma potrawy: Zapiekane
1 mała dynia lub odpowiednia ilość cukinii
4 ziemniaki
1 kg świeżego sera owczego
500 g startego sera feta
1/2 szklanki śmietany
3 posiekane pomidory
1 drobno posiekany pęczek mięty
mąka
olej
sól
pieprz
Do podania:
chleb
Forma potrawy: Sosy
suszone czerwone papryczki chilli
czosnek
kminek
suszona mięta
oliwa
sól