Przepisy z miętą
Kolorem zielonym zaznaczono mięta
1 szklanka ginu
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki śmietanki
3 gałązki mięty
1 białko
2 szklanki kostek lodu
30ml ginu
krem miętowy (zielony) 15ml
sok cytrynowy 15 ml
1 mała dynia lub odpowiednia ilość cukinii
4 ziemniaki
1kg świeżego sera owczego
500g startego sera feta
1/2 szklanki śmietany
3 posiekane pomidory
1 drobno posiekany pęczek mięty
mąka
olej
sól
pieprz
Do podania:
chleb
suszone czerwone papryczki chilli
czosnek
kminek
suszona mięta
oliwa
sól
2 dojrzałe, słodkie melony
10dag słodkich migdałów
100ml (wina) madery lub porto
4 gałązki świeżej mięty
1 melon (lub arbuz)
2 kulki (po ok. 120 g) mozzarelli
4 plastry szynki (najlepiej włoskiej)
50g rukoli
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżka cukru
1 łyżka ziarnistej musztardy
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty
3 kiwi
1 mango
2 banany
1 grejpfrut czerwony
100g winogron bezpestkowych
4 plastry ananasa z puszki
1 puszka mandarynek
1 puszka litchis (owoc z Chin i Indii)
10 czereśni bez pestek
1 łyżka soku cytrynowego
sok z 2 pomarańcz
1 kawałek imbiru kandyzowanego
75ml ginu
kilka gałązek świeżej mięty
120g soczewicy
230g ryżu
1-2 łyżki oliwy
woda
1 cebula
2 łyżki sklarowanego masła lub oleju
sól, pieprz
1 łyżka ziaren sezamowych
140ml naturalnego jogurtu
1 łyżeczka mięty
1/8 łyżeczki chilli
300g miąższu dyni
100g śliwek węgierek
200g winogron
2 jabłka
50g orzechów włoskich
świeża melisa lub mięta
miód
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
brzoskwinia
nie za duży banan
szklanka chudego jogurtu naturalnego
łyżka miodu
po kilka listków melisy lub mięty
1 kostka rosołowa z drobiu
1 ogórek
300ml jogurtu naturalnego
1 łyżka pokrojonej mięty
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do przybrania:
gałązki mięty
plasterki ogórka