Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
1 litr słabego naparu z mięty
2-3 łyżki miodu
1 cytryna
Zaprzyć herbatę miętową (napar), poczekać aż trochę ostygnie, miód rozpuścić w letniej herbacie, dodać sok cytrynowy.
Wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
30 ml ginu
krem miętowy (zielony) 15ml
sok cytrynowy 15 ml
Forma potrawy: Napoje
100 g świeżej mięty
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
175 g cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
7,5 dl wody
Forma potrawy: Sosy
3 dag masła lub margaryny
3 dag mąki
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny
1 saszetka mięty ekspresowej
1 łyżka łagodnej musztardy
1 żółtko
sól