cojemy.pl > Ciasta > Ciasta z przyprawami > Ciasta z miętą > Przepisy na potrawy

Ciasta z miętą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z jajkami i boczkiem
Ciasta z alkoholem Ciasta z grzybami Ciasta z innymi składnikami Ciasta z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Ciasta z mięsem Ciasta z nabiałem oraz jajami Ciasta z napojami Ciasta z owocami Ciasta z pieczywem Ciasta z przyprawami Ciasta z rybami i owocami morza Ciasta z sosami Ciasta z słodyczami Ciasta z warzywami
Ciasta z cukrem Ciasta z cukrem waniliowym Ciasta z curry Ciasta z cynamonem (laskami cynamonu) Ciasta z estragonem Ciasta z gałką muszkatołową Ciasta z goździkami Ciasta z imbirem Ciasta z kakaem Ciasta z ketchupem (keczupem) Ciasta z kminkiem Ciasta z majerankiem Ciasta z melisą Ciasta z miętą Ciasta z musztardą Ciasta z octem Ciasta z pieprzem Ciasta z szafranem Ciasta z solą kuchenną Ciasta z tymiankiem Ciasta z wanilią Ciasta z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono mięta

Pierniki korzenne z polewą miętową

Forma potrawy: Ciasto
35dag mąki pszennej
35dag cukru
1/2 kostki masła
2 jajka
12,5dag czekolady
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka zmielonych goździków
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkałtowej
Do przygotowania formy:
2 łyżki margaryny lub papier do pieczenia
Lukier:
1 szklanka cukru pudru,
2 łyżki likieru miętowego
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.