cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z owocami > Przetwory z cytryną > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przetwory z cytryną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy bez soli
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z agrestem Przetwory z ananasem Przetwory z anyżem Przetwory z arbuzem Przetwory z bananami Przetwory z borówkami Przetwory z brzoskwiniami Przetwory z cytryną Przetwory z czereśniami Przetwory z daktylami Przetwory z grejpfrutem Przetwory z gruszkami Przetwory z jabłkami Przetwory z malinami lub jeżynami Przetwory z mango Przetwory z melonem Przetwory z migdałami Przetwory z morelami Przetwory z oliwkami Przetwory z orzechami Przetwory z pigwą Przetwory z pomarańczami Przetwory z porzeczkami Przetwory z rodzynkami Przetwory z truskawkami lub poziomkami Przetwory z winogronami Przetwory z wiśniami Przetwory ze śliwkami Przetwory z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono cytryna

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwór
50dag jeżyn
75dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50dag cukru żelującego
» zobacz przepis

Konfitury z gruszek lipcowych

Forma potrawy: Przetwór
2kg oczyszczonych gruszek
1,5kg cukru
1 laska wanilii
łyżka octu
litr wody
sok z dużej cytryny
odrobina brandy lub winiaku
» zobacz przepis

Konfitury z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwór
6 pomarańczy
1,5kg cukru
750ml wody
sok z połowy cytryny
1 łyżka startej wanilii
» zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwór
25dag świeżego chrzanu
50ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
» zobacz przepis

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis

Konfitury z melona

Forma potrawy: Przetwór
1kg melona + 1 Melon
sok z cytryny
rum
1/2kg cukru
» zobacz przepis

Marmolada z bananów

Forma potrawy: Przetwór
500g bardzo dojrzałych bananów
2 cytryny
400g cukru żelującego
2 łyżki winiaku
» zobacz przepis

Dżem dyniowo-jabłkowy

Forma potrawy: Przetwór
dynia,
kwaśne jabłka,
ew. sok z cytryny, cukier
» zobacz przepis

Papryka w zalewie z pomidorami

Forma potrawy: Przetwór
kg papryki
25dag cebuli
40dag pomidorów - twardych ale dojrzałych
3 szkl. wody
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
czosnek
» zobacz przepis

Czereśnie kandyzowane

Forma potrawy: Przetwór
1kg czereśni
1kg cukru
pół łyżeczki kwasu cytrynowego
lub 2 łyżki soku z cytryny
» zobacz przepis

Pasztet z marchewki

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,75kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190g masła
2 łyżki cukru
100ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy
» zobacz przepis

Konfitura prababci z dyni

Forma potrawy: Przetwór
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.