cojemy.pl > Przekąski lub przystawki > Przekąski lub przystawki z pieczywem > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przekąski lub przystawki z pieczywem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Przekąski lub przystawki z alkoholem Przekąski lub przystawki z grzybami Przekąski lub przystawki z innymi składnikami Przekąski lub przystawki z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przekąski lub przystawki z mięsem Przekąski lub przystawki z nabiałem oraz jajami Przekąski lub przystawki z napojami Przekąski lub przystawki z owocami Przekąski lub przystawki z pieczywem Przekąski lub przystawki z przyprawami Przekąski lub przystawki z rybami i owocami morza Przekąski lub przystawki z sosami Przekąski lub przystawki z słodyczami Przekąski lub przystawki z warzywami
Przekąski lub przystawki z bagietką Przekąski lub przystawki z bułką każdego rodzaju Przekąski lub przystawki z bułką tartą Przekąski lub przystawki z chlebem każdego rodzaju Przekąski lub przystawki z chlebem białym Przekąski lub przystawki z chlebem pitta Przekąski lub przystawki z chlebem razowym Przekąski lub przystawki z chlebem tostowym Przekąski lub przystawki z chlebem żytnim Przekąski lub przystawki z grzankami Przekąski lub przystawki z rogalikami

Kolorem zielonym zaznaczono pieczywa

Fondue serowe - niemieckie

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
0,5 - cebuli
250ml - jasnego lekkiego piwa
0,5kg - startego wędzonego sera
25 dkg - startego ementalera
3 - łyżki mleka
3 - łyżeczki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
1 - łyżeczka niemieckiej musztardy
żytni chleb pokrojony w kostkę
» zobacz przepis

Pomidory pieczone z anchois

Forma potrawy: Kolacja, Śniadanie, Danie rybne, Zapiekane, Przekąska lub przystawka
8 dużych, twardych pomidorów
puszka anchois
10dag żółtego sera (typu cheddar)
4 łyżki tartego sera (typu parmezan)
miękisz z 2-3 kromek białego chleba
3 łyżki masła
1-2 ząbki czosnku
szczypta bazylii i oregano
sól, pieprz
4 łyżki tartej bułki
» zobacz przepis

Klasyczna grzanka z serem

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
bułka paryska lub inna
ser żółty emmentaler lub edamski
» zobacz przepis

Sandwicze z żółtym serem i porami

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
15dag żółtego sera
2 pory
8 kromek długiej bułki
3/4 szklanki mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
2 łyżki masła
» zobacz przepis

Pasta jogurtowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo
» zobacz przepis

Kanapki z Kornwalii

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz
» zobacz przepis

Sandwicze z salami

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
20 kromek pieczywa tostowego
100g masła
150g tłustego twarożku śmietankowego
40 plasterków salami
1 główka kruchej sałaty
sól
folia spożywcza
» zobacz przepis

Smażony camembert

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty
» zobacz przepis

Sandwicze z kremem serowo-orzechowym

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 kromki chleba
2 rzodkiewki
4dag masła
10dag łagodnego sera żółtego
3dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
2-3 łyżki mleka
» zobacz przepis

Kurki w śmietanie

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
Żółte, zdrowe kurki (około 2 szklanki)
masło
sól
pieprz
cebula
śmietana
Do podania:
chlebek lub bułki
» zobacz przepis

Pomidorowe oczka

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
wędlina/kiełbasa
pomidor
ser żółty
chleb
masło
» zobacz przepis

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.