Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania, potrawa wegetariańska
4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty
Serki camembert przekroić na pół lub na ćwiartki i obtoczyć w mące wymieszanej ze słodką papryką. Zanużyć w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i papryką. Następnie obtoczyć w bułce tartej.
Włożyć na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron aż serki się zrumienią. Przed podaniem osączyć z tłuszczu.
Ułożyć na talerzu. Do dekoracji podać winogrona i dżem borówkowy.
Podawać z ciepłymi tostami.
Forma potrawy: Dania na grilla
camembert 3 szt
chleb tostowy 6 kromek
żurawiny smażone
pieprz
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
2 krążki sera camembert
2 jaja
2 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu
4 kromki chleba tostowego
konfitury z truskawek lub borówek
olej do smażenia
Rogaliki zapiekane z serem camembert
Forma potrawy: Zapiekane
4 rogaliki francuskie
25 g masła
1/4 cebuli
1 ząbek czosnku
4 pieczarki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
200g sera camembert
pieprz
sól
Forma potrawy: Dania na grilla
4 duże albo więcej mniejszych gruszek z kompotu lub marynaty
połowa opakowania sera Camembert lub Brie
serek topiony
natka pietruszki
sól
biały pieprz