Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania, potrawa wegetariańska
Żółte, zdrowe kurki (około 2 szklanki)
masło
sól
pieprz
cebula
śmietana
Do podania:
chlebek lub bułki
Kurki obgotowujemy, drobno kroimy cebulę i smażymy na maśle na patelni do zeszklenia, dodajemy kurki i razem dusimy pod przykryciem około 10 - 15 minut.
Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku, dolewamy śmietanę, i jeszcze przez chwilę razem dusimy aż śmietana zniknie.
Forma potrawy: Dania główne
kurki
cebula
masło
rosół
makaron
pieprz, sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Kolacje
50 dag bobu
30 dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
1 kg kurek
1 cebula
100 g masła
125 ml rosołu lub wody
125 ml śmietany
2 łyżki kaperku drobno pokrojonego
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki pureé
Forma potrawy: Dania główne, Śniadania
200 g świeżych kurek
8 jaj
3 łyżki masła
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki zmielonych ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki pieprzu