MENU
ZWIŃ MENU

Pomidorowe oczka

Składniki

wędlina/kiełbasa
pomidor
ser żółty
chleb
masło

Przyrządzanie

Grubą wędlinę kroimy na plasterki i podsmażamy z jednej strony. Odwracamy i na każdy plasterek wędliny kładziemy plasterek sera żółtego i plasterek pomidora.

Przykrywamy patelnię i podsmażamy do momentu stopienia sera i zmiękczenia pomidora. Przekąska najlepsza na gorąco ze świeżym chlebkiem z masełkiem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Tymbaliki pomidorowe

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

0,5 kg pomidorów
5 cebulek dymek
1 łodyga selera naciowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki przecieru pomidorowego
3 jaja
5 łyżek gestej śmietany
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
sól, pieprz, tymianek
masło do smarowania formy

Zupa czarownic

Forma potrawy: Zupy

2 cebule
1 ząbek czosnku
30 g masła
1 kg miąższu dyni
1 litr bulionu warzywnego
1 świeża papryczka chili
50 g świeżego imbiru
250 g śmietany
sól, pieprz
200 g kremówki
6 oliwek nadziewanych papryką
cynamon

Sałatka z pomarańczy i marchwi

Forma potrawy: Sałatki

60 dag marchewki
cytryna
2 kwaskowate pomarańcze
kilka kropli olejku pomarańczowego
sól
cukier puder

Bananowiec z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasta

biszkopt z 4 jajek
1 kg bananów
kostka masła
3 jaja
3/4 szklanki cukru do białek
3/4 szklanki cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka wiśniowa
puszka brzoskwiń