Forma potrawy: Desery
5 żółtek
2 całe jajka
120g cukru pudru
1 szklanka wina marsala
Forma potrawy: Dania główne, Śniadania
200 g świeżych kurek
8 jaj
3 łyżki masła
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki zmielonych ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki pieprzu
Sałatka z jaj nadziewanych po bosforsku
Forma potrawy: Sałatki, Śniadania
2 szklanki startego żółtego sera
6 jaj ugotowanych na twardo
sól, pieprz
półtorej łyżeczki musztardy
łyżeczka startego chrzanu
szklanka sosu jogurtowego
2 łyżki posiekanych korniszonów
łyżeczka maku
2 pomidory
listki sałaty
Forma potrawy: Śniadania
8 jaj
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
starta skórka z cytryny
4 łyżki mąki
3 owoce kiwi
brzoskwinia
30 dag truskawek
masło lub olej do smażenia
Forma potrawy: Śniadania
4 jaja
3 łyżki pureé ziemniaczanego
1 łyżka startego żółtego sera
sól, pieprz
kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Forma potrawy: Zupy
litr wywaru mięsnego lub z warzyw
3 jaja
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
3-4 łyżki stołowe parmezanu