cojemy.pl > Sosy > Sosy z nabiałem oraz jajami > Sosy z jajkami > Przepisy na potrawy

Sosy z jajkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami
Sosy z alkoholem Sosy z grzybami Sosy z innymi składnikami Sosy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Sosy z mięsem Sosy z nabiałem oraz jajami Sosy z napojami Sosy z owocami Sosy z pieczywem Sosy z przyprawami Sosy z rybami i owocami morza Sosy z sosami Sosy z warzywami
Sosy z jajkami Sosy z jogurtem Sosy z majonezem Sosy z margaryną Sosy z masłem Sosy z mlekiem Sosy z olejem Sosy z oliwą Sosy z serem żółtym Sosy z serkiem homogenizowanym Sosy ze smalcem Sosy ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono jajka

Zabaglione

Forma potrawy: Deser, Sos
3 surowe żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki madery lub malagi
łyżka koniaku (winiaku, brandy)
» zobacz przepis

Sos wiosenny na wielkanoc

Forma potrawy: Sos
kubek gęstej, kwaśnej śmietany
mały słoik majonezu
dwa jaja
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka chrzanu
dwie cytryny
sól, cukier, biały pieprz
» zobacz przepis

Sos holenderski

Forma potrawy: Sos
12dag masła
2 żółtka
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
sól
biały pieprz
» zobacz przepis

Sos waniliowy

Forma potrawy: Sos
laska wanilii
5 żółtek
0,5 l kremówki
kilka łyżek cukru
» zobacz przepis

Sos szodonowy

Forma potrawy: Sos
4 żółtka
1/2 szklanki cukru
1/3 laski wanilii
3/4 szklanki wina białego wytrawnego
» zobacz przepis

Sos serowy do grzanek

Forma potrawy: Zapiekane, Sos
45dag utartego żółtego sera
4 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
2 jaja
sól, pieprz
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
» zobacz przepis

Sos tysiąca wysp (do sałatek)

Forma potrawy: Sos
200ml majonezu
50ml keczupu
średnia cebula
2 jaja
ogórek konserwowy
sól
pieprz
» zobacz przepis

Sos orzechowy do wędlin i mięs

Forma potrawy: Sos
25dag orzechów włoskich
300ml mleka skondensowanego niesłodzonego
3 łyżki miodu
4 żółtka
» zobacz przepis

Sos z białego wina do ryb

Forma potrawy: Sos
1 szklanka białego wina
1 szklanka wody lub wywaru z ryby
1/2 szklanki gęstej śmietany
4 łyżki masła
2 żółtka
3 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sos musztardowo-miętowy

Forma potrawy: Sos
3dag masła lub margaryny
3dag mąki
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny
1 saszetka mięty ekspresowej
1 łyżka łagodnej musztardy
1 żółtko
sól
» zobacz przepis

Mintaj z sosem włoskim

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne, Sos
Sos:
15dag pomidorów
pęczek włoszczyzny
3 łyżki oleju lub oliwy
5dag cebuli
ząbek czosnku
liść laurowy
gałązka tymianku, oregano i rozmarynu
20g świeżego imbiru
Danie:
4 porcje filetów z mintaja
jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz
40g tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.