cojemy.pl > Makarony, mąki, kasze, zboża > Mąka pszenna (zwykła) > Przepisy na potrawy > Strona numer 13

Przepisy z mąką pszenną (zwykłą)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Jęczmień Kasza "kus kus" Kasza (każdy rodzaj) Kasza gryczana Kasza jaglana Kasza jęczmienna Kasza kukurydziana Kasza manna Makaron Mąka krupczatka Mąka kukurydziana Mąka owsiana Mąka pszenna (zwykła) Mąka tortowa Mąka ziemniaczana Pszenica Płatki kukurydziane Płatki owsiane
Ciasta z mąką pszenną (zwykłą) Dania główne z mąką pszenną (zwykłą) Dania na grilla z mąką pszenną (zwykłą) Dania rybne z mąką pszenną (zwykłą) Desery z mąką pszenną (zwykłą) Inne potrawy z mąką pszenną (zwykłą) Kolacje z mąką pszenną (zwykłą) Przekąski lub przystawki z mąką pszenną (zwykłą) Przetwory z mąką pszenną (zwykłą) Sałatki lub surówki z mąką pszenną (zwykłą) Sosy z mąką pszenną (zwykłą) Zapiekane z mąką pszenną (zwykłą) Zupy z mąką pszenną (zwykłą) Śniadania z mąką pszenną (zwykłą)

Kolorem zielonym zaznaczono mąka pszenna (zwykła)

Tarta z gruszkami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
200g mąki
100g masła
3 łyżki zimnego mleka
sól
1 łyżka masła do nasmarowania formy
Dodatki:
4 duże dojrzale gruszki
250ml gęstej śmietany
2 żołtka
2 łyżki cukru
1 łyżka calvadosu
» zobacz przepis

Tort porzeczkowy

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
25dag mąki
10dag cukru
2 żółtka
125g masła
skórka z 1/2 sparzonej cytryny
Nadzienie:
1/2kg dojrzałych porzeczek
3 białka
15dag cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
50g posiekanych migdałów
20g bułki tartej
» zobacz przepis

Placek z agrestem

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 24 kawałki (kostki):
3dag drożdży
20dag cukru
sól
40dag mąki
1 jajko
1 cukier waniliowy
10dag masła
200ml mleka
50dag twarogu
1 słoik (720 ml) agrestu
7 jajek
1 budyń waniliowy (na 0,5 l)
otarta skórka z 1 cytryny
5dag płatków migdałów
1 łyżka cukru pudru
tłuszcz do posmarowania blachy
» zobacz przepis

Ciasto z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasto
200g mąki
100g masła
50g cukru
1 jajko
skórka starta z cytryny
tłuszcz do smarowania blachy
750g brzoskwiń
sok z 1 cytryny
125ml białego wytrawnego wina
50g cukru
1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
125ml bitej śmietany
» zobacz przepis

Szarlotka z kruszonką

Forma potrawy: Ciasto
30dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
15dag cukru
10dag masła
75dag jabłek
2 łyżki cukru pudru
bułka tarta
» zobacz przepis

Ciasto ze śliwkami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
50dag mąki
5dag drożdży
5dag cukru
sól
1,5 - 2 szklanki mleka
8dag masła
2 jajka
Masa:
1kg śliwek
5dag cukru
łyżeczka cynamonu
» zobacz przepis

Tort szampański z morelami

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Na biszkopt:
3 jajka
12dag cukru
szczypta soli
po 5dag mąki pszennej oraz ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na nadzienie i do dekoracji:
4 łyżeczki żelatyny
2 puszki (po 425 ml) moreli
100ml wina musującego (słodkiego lub półwytrawnego)
80dag śmietany kremówki
3 cukry waniliowe
4 łyżki krokantu z orzechów
2dag bezów
» zobacz przepis

Torcik kawowo-śmietankowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Na 14 porcji:
4 jajka
15dag cukru
8dag mąki pszennej
5dag mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80dag śmietany kremówki
2 cukry waniliowe
2 zagęstniki do śmietany
6 łyżek ajerkoniaku
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
10 listków gorzkiej czekolady (do dekoracji gotowego tortu)
» zobacz przepis

Ciastka ze śliwkami

Forma potrawy: Ciasto
Krem budyniowy:
300ml mleka
1 budyń waniliowy
3 łyżki cukru
aromat rumowy
25dag białego sera
Ciasto serowe:
15dag białego sera
po 6 łyżek mleka, oleju i cukru, szczypta soli
otarta skórka z 1 cytryny
30dag mąki
1 proszek do pieczenia
1 żółtko
łyżeczka śmietany
3 łyżki płatków z migdałów
2-3 duże czerwone śliwki
pół torebki galaretki wiśniowej lub malinowej
pół szklanki soku z wiśni
» zobacz przepis

Ciastka brownies

Forma potrawy: Ciasto
Na 60 sztuk:
30dag gorzkiej czekolady
kostka masła (25 dag)
7 jajek
szczypta soli
30dag wyłuskanych orzechów włoskich
50dag cukru
2 cukry waniliowe
2 niepełne szklanki mąki (32 dag)
pół torebki proszku do pieczenia
30-40dag polewy z ciemnej czekolady
ubita śmietana i orzechy włoskie do dekoracji
» zobacz przepis

Makowiec

Forma potrawy: Ciasto
50dag mąki
5dag drożdży
10dag cukru
mleko
15dag masła lub 8dag masła i 8 dag oleju sojowego czy słonecznikowego
5 żółtek
3 paczki cukru waniliowego
szczypta soli
0,5kg maku
0,5kg cukru
skórka z pomarańczy
ewentualnie rodzynki
» zobacz przepis

Strucla z powidłami

Forma potrawy: Ciasto
30dag mąki
3dag drożdży
4 łyżki (8 dag) masła
4 żółtka
4 łyżki cukru
opakowanie cukru waniliowego
30dag powideł śliwkowych
mleko
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.