cojemy.pl > Grzyby > Przepisy na potrawy > Strona numer 12

Przepisy z grzybami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z pieczarkami i pietruszką
Przepisy z boczniakami Przepisy z borowikami Przepisy z drożdżami Przepisy z grzybami suszonymi Przepisy z gąskami Przepisy z kozakami Przepisy z kurkami Przepisy z maślakami Przepisy z pieczarkami Przepisy z podgrzybkami Przepisy z prawdziwkami Przepisy z rydzami Przepisy ze smardzami

Kolorem zielonym zaznaczono grzyby

Strucla z powidłami

Forma potrawy: Ciasto
30dag mąki
3dag drożdży
4 łyżki (8 dag) masła
4 żółtka
4 łyżki cukru
opakowanie cukru waniliowego
30dag powideł śliwkowych
mleko
» zobacz przepis

Sznycle po galicyjsku z grzybami

Forma potrawy: Danie główne
mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)
» zobacz przepis

Pyzy poznańskie

Forma potrawy: Danie główne
60 dkg - mąki
30 dkg - drożdży
0,3 l.- mleka
mały kieliszek oleju
4 jajka całe
10g - cukru
sól
» zobacz przepis

Rolada serowa

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
50dag żółtego sera
2 serki topione
pół kostki masła
groszek zielony lub 15dag pieczarek
» zobacz przepis

Pizza kalabryjska z pomidorami i tuńczykiem

Ciasto:
350g mąki
20g drożdzy
2 łyżki smalcu
220ml letniej wody
sól
tłuszcz do wysmarowania formy
Farsz:
600g pomidorów
200g tuńczyka w oliwie
50g anchois
50g zielonych oliwek faszerowanych
1 jajo
1 szalotka
3 łyżki oliwy
» zobacz przepis

Sałatka wielobarwna

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 główka sałaty
2 cykorie
3 łodygi selera naciowego
100g buraka
100g małych pieczarek
2 jaja na twardo
2 cienkie plasterki chudej szynki lub makreli
natka pietruszki do przybrania
 
Polewa:
1 łyżeczka musztardy
25ml octu winnego
sól i świeżo zmielony pieprz
» zobacz przepis

Sałatka skandynawska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag ananasa z puszki
10dag pieczarek
10dag ugotowanych szparagów
pół ugotowanego kurczaka (ok. 0,5 kg)
2 jajka
słoik majonezu (15 dag)
pomidor
łyżka zieleniny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Marynowane chilli z jarzynami po meksykańsku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500ml białego octu winnego
125ml oleju
180ml wody
» zobacz przepis

Musaka

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 cebule
1-2 ząbki czosnku
7-8 łyżek oleju z oliwek
45dag ugotowanej baraniny
10dag pieczarek
2 łyżki zieleniny
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
3 łyżki mąki
8dag sera żółtego
3 jaja
2 szklanki jogurtu
» zobacz przepis

Pierś kurczaka z ryżem lub makaronem

Forma potrawy: Danie główne
2 piersi z kurczaka
łyżka oliwy
mała puszka grzybów w wodzie
pół szklanki słodkiej śmietanki
dużo pieprzu
ugotowany makaron lub ryż
» zobacz przepis

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupa
1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60dag kalafiorów
20dag pieczarek
2 żółtka
2dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.