MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z cytryną

Składnik cytryna został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwory


młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwory

50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1 kg cukru
7 g mielonego imbiru

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Kompot z mirabelek

Forma potrawy: Przetwory

2 kg śliwek mirabelek
50 dag cukru

Inny wariant:
2 kg mirabelek
50 dag cukru
1/2 l białego wina
laska cynamonu
1/2 cytryny

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwory

500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwory

 
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda
 

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwory

0,25 litra wody
0,75 kg cukru
1 cytryna
1 kg pigwy
50 g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki

Przetwory z cytryny » zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50 ml soku z cytryny
500 g cukru żelującego

Przetwory z cytryny » zobacz przepis