cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Zapiekane z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z kalafiorem ale bez pieprzu i soli
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z bazylią Zapiekane z cukrem Zapiekane z cukrem waniliowym Zapiekane z curry Zapiekane z cynamonem (laskami cynamonu) Zapiekane z estragonem Zapiekane z gałką muszkatołową Zapiekane z gorczycą Zapiekane z goździkami Zapiekane z imbirem Zapiekane z kakaem Zapiekane z ketchupem (keczupem) Zapiekane z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Zapiekane z kminkiem Zapiekane z kolendrą Zapiekane z kurkumą Zapiekane z liściem laurowym Zapiekane z lubczykiem Zapiekane z majerankiem Zapiekane z melisą Zapiekane z miętą Zapiekane z musztardą Zapiekane z octem Zapiekane z oregano Zapiekane z pieprzem Zapiekane z szafranem Zapiekane z solą kuchenną Zapiekane z tymiankiem Zapiekane z vegetą Zapiekane z wanilią Zapiekane z zielem angielskim Zapiekane z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Dynia w kieszonce

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 plastry żółtego sera
4 plastry dyni
świeża mięta
» zobacz przepis

Mięso zapiekane z dynią (po dagestańsku)

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
500g dyni
300g mięsa mielonego
100g ryżu
3 łyżki masła
3 łyżki śmietany
2 łyżki przecieru pomidorowego
szczypta cynamonu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dynia z makaronem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1kg dyni
2–3 łyżki oleju
4 jaja
200g makaronu (wstążki)
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2–3 łyżki cukru
sól
tłuszcz i bułka tarta do formy
» zobacz przepis

Ziemniaki nadziewane jajami

Forma potrawy: Zapiekane
4 duże ziemniaki (80 dag)
4 łyżki śmietany
8 jaj
sól, pieprz
szczypiorek
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Risotto z baraniną

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
25dag baraniny z łopatki lub karkówki
25dag surowej szynki lub chudego wędzonego boczku
35dag ryżu
2 łyżki masła
800ml rosołu
250ml białego wytrawnego wina
1 cebula
5 łyżek utartego parmezanu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zielona fasolka zapiekana z jajami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
25dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
» zobacz przepis

Ryż zapiekany z winogronami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1 szklanka ryżu
2 cebule
pół szklanki masła
kostka rosołowa
szklanka winogron
0,25 szklanki posiekanych orzechów włoskich
sól, pieprz
 
Do podania:
sos beszamelowy
» zobacz przepis

Grzanki vandoise

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
4 kromki pszennego chleba
25dag startego żółtego sera
5 łyżek wytrawnego białego wina lub mleka
roztrzepane jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane, Przekąska lub przystawka
4 duże cebule
100g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200g bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.