cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z innymi składnikami > Przepisy na potrawy

Zapiekane z innymi składnikami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z kalafiorem ale bez pieprzu i soli
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z bulionem Zapiekane z frytkami Zapiekane z proszkiem do pieczenia Zapiekane z płatami lasagne Zapiekane z rosołem Zapiekane z wywarem z warzyw

Kolorem zielonym zaznaczono inne składniki

Lasagne z dorszem w sosie dyniowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
8 płatów lasagne
500g filetów z dorsza
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Na sos dyniowy:
400g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
1 szalotka, obrana i drobno posiekana
15g masła
150ml wody
1 kostka rosołu drobiowego
1/4 łyżeczki curry
szczypta chili, sól, pieprz
Na sos beszamelowy:
20g masła
1 łyżka mąki
150ml mleka
1 łyżka startego ostrego sera
sól, pieprz
» zobacz przepis

Biało-czerwona lazania

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
35dag gotowego makaronu lasagna
20dag sera salami w plasterkach
5 jajek
5dag startego sera typu cheddar
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki masła
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
Sos beszamelowy
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka
1/4 łyżeczki białego pieprzu
sól
Sos mięsno-pomidorowy
40dag mielonego mięsa wołowego
50dag pomidorów
1 cebula
10dag selera
1 marchew
2 łyżeczki bazylii
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
» zobacz przepis

Lazania z cukinią

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
12 płatów lazanii
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 pomidory
10dag żółtego sera
10dag mozzarelli
szklanka soku pomidorowego
szklanka śmietany kremówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
starta gałka muszkatołowa
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałata faszerowana po węgiersku

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
6 dużych liści sałaty
2-3 małe bułki
szklanka mleka
15dag pieczarek
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki zieleniny
2 żółtka
sól
łyżka papryki w proszku
roztarty mały ząbek czosnku
pół szklanki gęstej śmietany
pół szklanki rosołu
frytki
» zobacz przepis

Meksykański placek kukurydziany z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane
30dag chudej wieprzowiny b/k
półtora litra wody
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli
1,2kg swieżych ziaren kukurydzy
9dag stopionego masła
20dag smalcu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
4,5dag mąki
Sos mole:
12 papryczek chilli
6 ząbków czosnku
6 goździków
2 pomidory
1/4 cebuli
1 łyżeczka pieprzu
po 1 gałązce tymianku i majeranku
250ml bulionu z kury
120ml wody
1 łyżka oleju
sól
masło do smarowania
Sałatka:
pomidory
awokado
zielona sałata
» zobacz przepis

Risotto z baraniną

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
25dag baraniny z łopatki lub karkówki
25dag surowej szynki lub chudego wędzonego boczku
35dag ryżu
2 łyżki masła
800ml rosołu
250ml białego wytrawnego wina
1 cebula
5 łyżek utartego parmezanu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane, Przekąska lub przystawka
4 duże cebule
100g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200g bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Przekładaniec ryżowo-mięsny

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1,5 szklanki ryżu
3 kostki bulionowe
2 szklanki wody
1 łyżka tłuszczu
0,5kg mięsa mielonego
sól, pieprz
0,5kg pomidorów
» zobacz przepis

Dynia z chili

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1 dynia
2 cebule
kilka ząbków czosnku – do smaku
500g pomidorów
1 kolba kukurydzy
200g czarnej fasoli
1/2–3/4 litra bulionu warzywnego
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka oregano
2 strąki papryki chili
sproszkowane chili
papryka
sól
1/8 l czerwonego wina
150g startego sera pecorino (lub parmezanu)
olej słonecznikowy
» zobacz przepis

Ryż zapiekany z winogronami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1 szklanka ryżu
2 cebule
pół szklanki masła
kostka rosołowa
szklanka winogron
0,25 szklanki posiekanych orzechów włoskich
sól, pieprz
 
Do podania:
sos beszamelowy
» zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
» zobacz przepis

Lasagna z sosem bolońskim i grzybami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
30dag gotowego makaronu lasagna
25dag pieczarek
10dag startego sera cheddar
2 łyżki startego parmezanu
3 łyżki oleju
1 1/2 łyżki masła
sól
pieprz
Sos boloński:
25dag mielonej wołowiny
5dag wędzonego boczku
1 cebula
1 marchew
1 łodyga selera naciowego
30dag pomidorów lub 1 puszka pasty pomidorowej
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
3/4 szklanki bulionu (może być z kostki)
2 łyżki oleju
po 1 łyżce suszonego tymianku, bazylii, estragonu
sól
pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.