cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z przyprawami > Zapiekane z gałką muszkatołową > Przepisy na potrawy

Zapiekane z gałką muszkatołową


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z tuńczykiem i pieczarkami
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z bazylią Zapiekane z cukrem Zapiekane z cukrem waniliowym Zapiekane z curry Zapiekane z cynamonem (laskami cynamonu) Zapiekane z estragonem Zapiekane z gałką muszkatołową Zapiekane z gorczycą Zapiekane z goździkami Zapiekane z imbirem Zapiekane z kakaem Zapiekane z ketchupem (keczupem) Zapiekane z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Zapiekane z kminkiem Zapiekane z kolendrą Zapiekane z kurkumą Zapiekane z liściem laurowym Zapiekane z lubczykiem Zapiekane z majerankiem Zapiekane z melisą Zapiekane z miętą Zapiekane z musztardą Zapiekane z octem Zapiekane z oregano Zapiekane z pieprzem Zapiekane z szafranem Zapiekane z solą kuchenną Zapiekane z tymiankiem Zapiekane z vegetą Zapiekane z wanilią Zapiekane z zielem angielskim Zapiekane z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono gałka muszkatołowa

Zapiekanka ziemniaczana z jajkiem

Forma potrawy: Zapiekane
70 dkg ziemniaków
4 pomidory
4 jajka na twardo
dymka
15 dkg żółtego sera
2 ząbki czosnku
200ml śmietany
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Pory zapiekane w beszamelu

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacja, Danie główne
80dag porów
2 łyżki masła
60g startego parmezanu do posypania
 
Sos beszamelowy:
150ml śmietanki 12%
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Placek afrykański

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
2 ziemniaki
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1,5 szklanki kostek marchwi
1,5 szklanki zielonego groszku
4-5 jaj
sól, pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
olej
 
Do podania:
ogórek konserwowy
» zobacz przepis

Lazania z cukinią

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
12 płatów lazanii
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 pomidory
10dag żółtego sera
10dag mozzarelli
szklanka soku pomidorowego
szklanka śmietany kremówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
starta gałka muszkatołowa
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa
» zobacz przepis

Cukinia zapiekana na rumiano

Forma potrawy: Zapiekane
500g cukinii
sól
2 cebule
100g gotowanej szynki
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
pieprz
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
100g startego sera gouda
» zobacz przepis

Babka kanapkowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Zapiekane
8 kromek długiej bułki
8 plastrów żółtego sera
szklanka mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
2 łyżeczki rzeżuchy lub szczypiorku
» zobacz przepis

Zapiekanka alzacka

Forma potrawy: Zapiekane
100g kiełbasy
4 jajka
2 szklanki śmietanki
łyżka posiekanej natki pietruszki
pomidor
200g startego żółtego sera
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki masła
» zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Deser, Inna potrawa, Zapiekane
4 kwaśne jabłka
200g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy
» zobacz przepis

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
Na 4 porcje:
80dag ziemniaków
2 średnie kalarepki
1/4 l rosołu
5dag masła lub margaryny
3dag mąki
1/4 l mleka
10dag topionego serka o smaku śmietankowym
sól
tarta gałka muszkatołowa
25dag schabu
5dag żółtego sera (najlepie goudy)
natka pietruszki do dekoracji
» zobacz przepis

Suflet z dyni i fenkułu

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1kg dyni (może być hokkaido)
400g fenkułu (kopru włoskiego)
4 duże lub 5 małych jaj
150g twarogu
100ml śmietany
1/2 pęczka pietruszki
sok i skórka z połówki cytryny
1 łyżka łagodnego curry
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka soli ziołowej
szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
biały pieprz do smaku
masło do wysmarowania formy
2 łyżki sezamu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.