cojemy.pl > Warzywa > Fasolka szparagowa > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przepisy z fasolką szparagową


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy na kawę z mlekiem
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z fasolką szparagową Inne potrawy z fasolką szparagową Kolacje z fasolką szparagową Przekąski lub przystawki z fasolką szparagową Przetwory z fasolką szparagową Sałatki lub surówki z fasolką szparagową Zapiekane z fasolką szparagową Zupy z fasolką szparagową

Kolorem zielonym zaznaczono fasolka szparagowa

Warzywa chop-suey

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
1 średni kawałek imbiru lub łyżka imbiru w proszku
2 małe cebulki
3 ząbki czosnku
1 papryka zielona i jedna czerwona
2 marchewki
2 gałązki selera naciowego
100g fasolki szparagowej
80g kalafiora
1 mała ostra, czerwona papryczka (piment)
2 łyżki bulionu z kury
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
sól, olej do smażenia
» zobacz przepis

Sałatka wiosenna do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
10dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
» zobacz przepis

Warzywa na patelni

Forma potrawy: Danie główne
po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki
4 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka kukurydzy
25dag ugotowanej czerwonej fasoli
25dag ugotowanej fasolki szparagowej
pieprz, sól
olej
sproszkowana słodka papryka
łyżka siekanej pietruszki
» zobacz przepis

Zupa minestra

Forma potrawy: Zupa
2 cebule
ząbek czosnku
3 łyżki oleju
mały seler
2 małe marchewki
10dag fasolki szparagowej
1250ml rosołu
5 łyżek ryżu
puszka zielonego groszku
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz
4 pomidory
4 łyżki tartego żółtego sera
» zobacz przepis

Kiełbaski z kukurydzą

Forma potrawy: Danie główne
450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny
» zobacz przepis

Sałatka włoska z kalafiora

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 kalafior (0,5 kg)
2-3 pomidory
2-3 łyżki fasolki szparagowej konserwowej
5dag oliwek bez pestek
1 puszka tuńczyka w oliwie (20 dag)
cukier
sól i pieprz
 
Na sos:
0,5 szklanki majonezu
2-3 łyżki śmietany
2 łyżeczki soku z cytryny
cukier
sól i pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.