cojemy.pl > Ryby i owoce morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 16

Przepisy z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Przepisy z anchois Przepisy z dorszem Przepisy z flądrą Przepisy z halibutem Przepisy z kalmarami Przepisy z kramazynem Przepisy z karpiem Przepisy z krabami Przepisy z krewetkami Przepisy z leszczem Przepisy z makrelą Przepisy z małżami Przepisy z mintajem Przepisy z morszczukiem Przepisy z mątwą Przepisy z ośmiornicą Przepisy z paluszkami rybnymi Przepisy z pstrągiem Przepisy z płastugą Przepisy z rakiem Przepisy z sandaczem Przepisy z sardynkami Przepisy z solą (rybą) Przepisy ze szczupakiem Przepisy ze szprotkami Przepisy z tuńczykiem Przepisy z węgorzem Przepisy z pangą Przepisy z łososiem Przepisy z łupaczem Przepisy ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Galaretka z avocado

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
2 avocado
100ml wywaru mięsnego
1 łyżeczka żelatyny
80ml śmietanki kremowej
sok z 1 cytryny
4 duże krewetki
sól, pieprz
Do przybrania:
zielona pietruszka, koperek
» zobacz przepis

Dorsz w sosie musztardowym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
100g dorsza
suszony estragon
szczypta soli
olej
1/2 łyżki musztardy
pieprz
łyżka śmietany
łyżka rzeżuchy
1/10 l wywaru z warzyw
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól
Do podania:
pieczywo
» zobacz przepis

Cukinia faszerowana

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
2 średnie cukinie
250g mielonej wieprzowiny
250g mięsa z krabów
2 jaja
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
szczypta mielonego imbiru
sól, świeżo zmielony pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
» zobacz przepis

Sznycle cielęce ze śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
400g cielęciny z udzca
30g masła
2 łyżki mąki
250ml śmietany
3 łyżki soku cytrynowego
3 filety anchois
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki estragonu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Wieprzowina po indonezyjsku

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
450g chudej wieprzowiny bez kości, pokrojonej w paski
50g świerzego imbiru, pokrojonego w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1/4 łyżeczki proszku chilli
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
225g obranych krewetek
1 pęczek dymki, każda cebulka przepołowiona i pocięta wzdłuż
» zobacz przepis

Kurczak tonnato

Forma potrawy: Danie główne
450g ugotowanego mięsa z kurczaka, obranego ze skóry
1/2 ogórka w plastrach
200g tuńczyka w oleju
150ml majonezu
150ml kwaśnej śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
Do przybrania:
plastry ogórka
Do podania:
chleb z chrupiącą skórką lub gotowane, młode ziemniaki
» zobacz przepis

Sałatka nicejska (z bobem)

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
15dag młodego bobu
2 jajka
papryka
pomidor
ogórek zielony
czarne oliwki
młoda cebula
filety z anchois (niekoniecznie)
zielona pietruszka
 
Sos vinaigrette:
sól
sok cytrynowy
oliwa
czosnek
pieprz
» zobacz przepis

Rojak

Forma potrawy: Danie główne, Sałatka lub surówka
200g kiełków soi
200g szpinaku
1 mały ananas
1 ogórek
100g serka sojowego tofu
2 owoce mango
4 łyżki soku cytrynowego
 
Sos:
200g smażonych orzeszków ziemnych
5 swieżych czerwonych papryczek chilli
4 łyżki pasty krewetkowej
2 łyżki brązowego cukru
10 łyżek soku cytrynowego
150ml wody
1 łyżeczka soli
» zobacz przepis

Sałatka wielobarwna

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 główka sałaty
2 cykorie
3 łodygi selera naciowego
100g buraka
100g małych pieczarek
2 jaja na twardo
2 cienkie plasterki chudej szynki lub makreli
natka pietruszki do przybrania
 
Polewa:
1 łyżeczka musztardy
25ml octu winnego
sól i świeżo zmielony pieprz
» zobacz przepis

Smażony ryż w ananasie

Forma potrawy: Danie główne
1 ananas
3 cebulki dymki
1 duża papryczka chilli
mały pęczek szczypiorku
kilka listków kolendry lub pietruszki
1 łyżka oleju
2 łyżki pasty krewetkowej
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
3/4 szklanki ryżu
listki kolendry lub pietruszki do przybrania
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.